Δέκα Μικροί -και αγαπητοί- Νέγροι

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 8:00



ΛΟΝΔΙΝΟ
Το μυθιστόρημα μυστηρίου "Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς" (γνωστό επίσης ως "Δέκα Μικροί Ινδιάνοι" και "Δέκα Μικροί Νέγροι") ψηφίστηκε ως το πιο αγαπημένο βιβλίο της Αγκαθα Κρίστι παγκοσμίως σε δημοσκόπηση που έγινε στο Ίντερνετ.
Δεύτερο ήρθε το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" και τρίτο το "Ο φόνος του Ρότζερ Ακρόυντ", σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC.
Οι αναγνώστες της διάσημης βρετανίδας συγγραφέως καλούνταν να επιλέξουν το αγαπημένο τους βιβλίο με αφορμή την 125η επέτειο φέτος από την γέννησή της στις 15 Σεπτεμβρίου.
Στο έργο αυτό πρωταγωνιστούν 10 ξένοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια έπαυλη σε ένα νησί και όλοι κρύβονται κατά κάποιον τρόπο πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Καθώς ένας ένας αρχίζει να πεθαίνει μυστηριωδώς, οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν ότι στην παρέα τους μπορεί να κρύβεται ένας δολοφόνος.
"Στο 'Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς' η γιαγιά μου έφτιαξε με επιδεξιότητα μια εξαιρετικά πολύπλοκη πλοκή, η οποία έκανε τους αναγνώστες να σαστίσουν, να διασκεδάσουν και τους εξέπληξε από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 1939 και το ίδιο θα κάνει, ελπίζω, για πολλά χρόνια ακόμη", λέει ο Μάθιου Πρίτσαρντ, εγγονός της Κρίστι και πρόεδρος του Agatha Christie Ltd, εκφράζοντας την χαρά του για την συμμετοχή 15.000 ανθρώπων στην δημοσκόπηση World's Favourite Christie στο Διαδίκτυο που είχε διοργανώσει το ίδρυμα της συγγραφέως.
Το βιβλίο αυτό --στο οποίο δεν πρωταγωνιστεί κανένας από τους διάσημους ήρωες της Αγκαθα Κρίστι, ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ή η Μις Μαρπλ, αλλά είναι επίσης γνωστό από τις μεταφορές του στο θέατρο και στον κινηματογράφο-- έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, γεγονός που το αναδεικνύει σε μια από τις πιο δημοφιλείς νουβέλες όλων των εποχών.
Ήταν εξάλλου ένα από τα αγαπημένα και της ίδιας. Το μυθιστόρημα αυτό απαιτούσε "μια δύσκολη τεχνική, η οποία ήταν μια πρόκληση, και επομένως το απήλαυσα και νομίζω ότι το χειρίστηκα με ικανοποιητικό τρόπο", είχε γράψει η Κρίστι σε έναν αναγνώστη της.
Το έργο αυτό, το οποίο διασκεύασε η ίδια η συγγραφέας για το θέατρο το 1943, αποτελεί το αντικείμενο μιας μίνι σειράς που γυρίζεται για το BBC με την Σάρα Φελπς (Μεγάλες Προσδοκίες) να έχει κάνει την διασκευή για την μικρή οθόνη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass