Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΪΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΑΛΙΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥΣ:

«Γλίστρησαν από τα χέρια μου…»

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 8:06

 

 

ΑΓΚΥΡΑ
Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του τρίχρονου Αϊλάν, που πνίγηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας και οι εικόνες του άψυχου κορμιού του στοιχειώνουν όλη την Ευρώπη.
«Τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» περιγράφει ο άτυχος πατέρας, Αμπντάλα Κουρντί, που έχασε τους δύο γιους του και τη γυναίκα του, όταν αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία η οικογένεια στοίβαξε τις ελπίδες της φεύγοντας από την Αλικαρνασσό με προορισμό την Κω.
«Είχαμε σωσίβια διάσωσης, όμως το πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιοι εκ των επιβαινόντων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Όμως τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» είπε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Είκοσι άνθρωποι πνίγηκαν, πέντε παιδιά ανάμεσά τους. Μεταξύ αυτών ο τρίχρονος Αϊλάν, η σορός του οποίου ξεβράστηκε στις τουρκικές ακτές.
Ο πεντάχρονος αδελφός του Γκαλίπ και η 27χρονη μητέρα τους Ριχάνα επίσης πνίγηκαν.
«Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δε μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά» εξήγησε ο Σενού.
«Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα» διηγείται ο πατέρας.
Ο Αμπντάλα Σενού με καταγωγή από την κουρδική πόλη Κομπάνι (βόρεια Συρία) είχε επιχειρήσει και άλλη φορά -μάταια ωστόσο- να μεταβεί στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Τότε, το πλοίο τους το αναχαίτισε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass