ΑΥΣΤΡΙΑ

Ραγδαία αύξηση της ανεργίας

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 12:25

Το εκτεταμένο lockdown για τον κορονοϊό προκάλεσε τη συρρίκνωση της οικονομίας της Αυστρίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατά 12,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.


Πρόκειται για ύφεση ιστορικών διαστάσεων για την οικονομία της Αυστρίας, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, όταν επίσης κινούνταν σε αρνητικά επίπεδα, το ΑΕΠ ήταν 10,7% χαμηλότερο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, αναφέρουν τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στη Βιέννη το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (WIFO).
...Στις εκτιμήσεις τους, στα τέλη Ιουνίου, το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών και το Ινστιτούτο Ανώτερων Σπουδών της Βιέννης υπογράμμιζαν ότι η πανδημία του κορονοϊού φέρνει στην Αυστρία μια άνευ προηγουμένου οικονομική κάμψη κατά περίπου 7% φέτος, καθώς και μία αύξηση στα ποσοστά ανεργίας και στα δημοσιονομικά ελλείμματα περίπου κατά 10%, ενώ προέβλεπαν ήδη για την επόμενη χρονιά και πάλι μία ανοδική πορεία.
«Στην Αυστρία, αυτή είναι η βαθύτερη ύφεση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνιζε το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, σημειώνοντας πως η μείωση της οικονομικής παραγωγής το 2020 είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι το 2008/2009 κατά τη χρηματοπιστωτική και την οικονομική κρίση, και πως αυτή η παγκόσμια σοβαρή ύφεση προκλήθηκε από τους εκτεταμένους, πολιτικά επιβεβλημένους, περιορισμούς στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass