ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Επέλεξε Αμερικανο-ασιάτισσα για αντιπρόεδρο ο Μπάιντεν

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2020 12:40

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις από την Καλιφόρνια επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του.Η 55χρονη Χάρις, είναι κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα.

Είναι η πρώτη μαύρη και η πρώτη αμερικανο-ασιάτισσα υποψήφια για την αντιπροεδρία. Η μητέρα της Shyamala ήταν κόρη ενός Ινδού διπλωμάτη και εργάστηκε στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, ενώ ο πατέρας της Donald γεννήθηκε στην Τζαμάικα και δίδαξε Οικονομικά στο Στάνφορντ. Το ζευγάρι συναντήθηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων πολιτικών δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ στη δεκαετία του 1960, ενώ χώρισαν όταν η Χάρις ήταν επτά. Εκείνη και η αδερφή της Maya μεγάλωσαν με τη μητέρα τους, την οποία η Χάρις είχε χαρακτηρίσει ισχυρή επιρροή στη ζωή της. Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.
 Ο Μπάιντεν θα εμφανιστεί μαζί με τη Χάρις σημερα , στο Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ.
Η απόφαση του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Guardian, αναμένεται να έχει συνέπειες όχι μόνο στις άμεσες πολιτικές εξελίξεις των Δημοκρατικών αλλά και στο μέλλον του κόμματος. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Μπάιντεν λειτουργεί ως «γέφυρα» σε μια νέα γενιά ηγετών. Υπογραμμίζει, δε, ότι η Χάρις δυνητικά θα μπορούσε να είναι η διάδοχός του και ότι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η Καμάλα Χάρις έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς γνώριζε πολύ καλά τον γιο του Μπο, που «έφυγε» από τη ζωή στα 46 του, όταν εκείνος υπηρετούσε ως γενικός εισαγγελέας στο Ντέλαγουερ, ενώ αυτή ήταν γενική εισαγγελέας στην Καλιφόρνια. Στο βιβλίο της το 2019, Χάρις χαρακτήρισε τον Μπο «απίστευτο φίλο και συνάδελφο».
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως ορισμένοι άνδρες θα μπορούσαν να νιώσουν «προσβεβλημένοι» από τη δέσμευση του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν να επιλέξει μία γυναίκα ως συνυποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Περιορίστηκε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Fox Sports. «Ορισμένοι θα πουν είναι μια προσβολή προς τους άνδρες και άλλοι θα πουν ότι είναι ΟΚ».
Ο Τζο Μπάιντεν, που θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου, δεσμεύτηκε από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, την άνοιξη, να επιλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρό του, σε περίπτωση νίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass