Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 12:40

«Θαυματουργή χλωρίνη»
Μεγάλες ποσότητες χλωρίνης εξακολουθούν να αγοράζουν καταναλωτές στις ΗΠΑ, οι οποίοι θεωρούν πως είναι μια «θαυματουργή θεραπεία» ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. Η χλωρίνη πωλείται στην πλατφόρμα της Amazon με την επωνυμία «CD Kit» και «NatriChlor».

Οι πωλητές ωστόσο επισημαίνουν πως το υγρό «δεν ενδείκνυται για εσωτερική χρήση». Τα σχόλια από τους πελάτες της εταιρείας αποκαλύπτουν μια διαφορετική ιστορία και στην κυριολεξία σοκάρουν. Οι χρήστες συζητούν πόσες σταγόνες χλωρίνης θα καταπιούν και εξηγούν ότι πίνουν τη χημική ουσία που αποκαλούν «MMS» για «απολύμανση». Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ένας αγοραστής αναφέρει πως η οικογένειά του άρχισε να πίνει το υγρό αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ. «Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην το πιστεύουν, αλλά είμαι βέβαιος ότι μας βοήθησε πολύ». Οι υποστηρικτές του «MMS» ισχυρίζονται ότι αποτελεί θεραπεία για όλες σχεδόν τις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ελονοσίας, του HIV/AIDS, του καρκίνου και τώρα του Covid-19.

Αναρχική κατσίκα
Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικό και μια... κατσίκα σημειώθηκαν στην κομητεία του Ντάγκλας στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η αστυνομικός πήγε να αφήσει κάποια έγγραφα σε ένα σπίτι, αφήνοντας την πόρτα του οδηγού ανοιχτή. Καθώς γυρνούσε στο περιπολικό, είδε μία κατσίκα η οποία χωρίς ίχνος ντροπής είχε εισβάλει στο αστυνομικό όχημα και μάλιστα κατέστρεφε τη δημόσια περιουσία, αφού μασουλούσε κάτι έγγραφα. Η αστυνομικός προσπάθησε να τη βγάλει έξω, αλλά η κατσίκα απτόητη συνέχισε να μασουλάει τα χαρτιά. Μάλιστα όταν η αστυνομικός πήγε από την άλλη μεριά για να πάρει έστω τα έγγραφα, το ζώο θύμωσε και μόλις βγήκε έξω την κουτούλησε ρίχνοντάς την κάτω. Δεν είναι γνωστό αν η κατσίκα συνελήφθη για την επιθετική συμπεριφορά της απέναντι στο όργανο της τάξης.

«Ταξιδιάρικη» σανίδα σερφ
Όταν ο σέρφερ μεγάλων κυμάτων, Νταγκ Φάλτερ, έχασε τη σανίδα του ενώ έκανε σερφ στη Χαβάη, ήλπιζε ότι κάποιος ντόπιος ψαράς θα την έβρισκε και θα τη μάζευε. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί, ήταν ότι η σανίδα του θα εντοπιζόταν περισσότερα από... 8.000 χιλιόμετρα μακριά, στις νότιες Φιλιππίνες! Κι όμως, πάνω από δύο χρόνια αφού είδε τη μπλε, ειδικά κατασκευασμένη για εκείνον, σανίδα του να εξαφανίζεται σε ένα τεράστιο κύμα της Γουαϊμέα Μπέι, ο Φάλτερ ενημερώθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα ότι εντοπίστηκε κοντά στο απομονωμένο νησί Σαρανγκάνι. Και ο νέος της ιδιοκτήτης – ένας δάσκαλος δημοτικού και επίδοξος σέρφερ, εν ονόματι Τζιοβάνε Μπρανζουέλα – ήταν πρόθυμος να του την επιστρέψει. Ο Μπρανζουέλα, ο οποίος αγόρασε την εξαιρετικά φθαρμένη σανίδα από τον γείτονά του μερικούς μήνες νωρίτερα για $40, εξήγησε ότι ανακαλύφθηκε από ψαράδες να επιπλέει μεσοπέλαγα τον Αύγουστο του 2018 – έξι μήνες αφού την έχασε ο Φάλτερ. Παρά το γεγονός ότι έπλεε για μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, το όνομα του κατασκευαστή ήταν ακόμη ορατό στην επιφάνειά της – που πλέον είχε γίνει κίτρινη. Περίεργος για την προέλευσή της, ο Μπρανζουέλα τον έψαξε στο Facebook και του έστειλε μία φωτογραφία της σανίδας. Ο κατασκευαστής στη συνέχεια ανάρτησε τη φωτογραφία στο Instagram, κάνοντας tag τον Φάλτερ. «Αποδείχθηκε ότι ήταν μια σανίδα του σερφ από τη Χαβάη. Προσωπικά δεν μπορούσα να το πιστέψω», τονίζει στον Guardian ο Μπρανζουέλα. «Ήταν όνειρό μου να μάθω να κάνω σερφ και να ανεβαίνω στα μεγάλα κύματα που έχουμε εδώ».«Προς το παρόν μπορώ να χρησιμοποιώ τη σανίδα του. Του είπα ότι θα την προσέχω πολύ». Οι δύο άντρες έχουν έρθει σε επικοινωνία μέσω Facebook και ο Φάλτερ σχεδιάζει να επισκεφθεί το μικρό νησί για να πάρει πίσω τη σανίδα του, αφού αρθούν οι περιορισμοί του lockdown.

Εφαγαν χωρίς να πληρώσουν
Ένα ζευγάρι έκανε 100 £ λογαριασμό για κοκτέιλ και ακριβές μπριζόλες και στη συνέχεια έφυγε χωρίς να πληρώσει. Το ζευγάρι καταγράφηκε στο CCTV γελώντας καθώς έφευγε τρέχοντας από το εστιατόριο My Big Fat Greek Taverna, στο Clacton-on-Sea, Essex. Το ζευγάρι είχε παραγγείλει οκτώ κοκτέιλ και δύο μπριζόλες T-bone, συνολικού ποσού 100 £. Αλλά όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, το ζευγάρι άρχισε να συμπεριφέρεται κάπως παράξενα – περπατώντας συνεχώς έξω από το ελληνικό εστιατόριο τάχα δήθεν για να πάει για τσιγάρο. Όταν η γενική διευθύντρια Vicky Hart τους πλησίασε για να ζητήσει ευγενικά την πληρωμή, το ζευγάρι έφυγε τρέχοντας. Τους κυνηγούσε, αλλά δυστυχώς έφυγαν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Jason Smedley, 50 ετών, είπε ότι έπαθε σοκ όταν άκουσε για την «απόδραση». «Είναι πολύ ενοχλητικό», είπε ο Jason, στον οποίον επίσης ανήκει το συγκρότημα Royal Hotel στο οποίο βρίσκεται το εστιατόριο. «Όλοι περνάνε δυσκολίες αυτήν τη στιγμή – αλλά είναι ατυχές το γεγονός ότι το ζευγάρι αισθάνθηκε ότι έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά κιόλας ενώ είχαμε κάνει το πρόγραμμα Eat Out To Help Out τον περασμένο μήνα για να προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε λίγο τα πράγματα». «Η γενική μας διευθύντρια Vicky προσπάθησε να τους κυνηγήσει, και της φώναζαν κάθε είδους πράγματα, λέγοντάς της να -f*** off-». Ο Jason προσέθεσε ότι το ζευγάρι φέρεται να είχε εντοπιστεί στο διπλανό μπαρ Wetherspoons, πριν μπει στην ελληνική ταβέρνα My Big Fat για να απολαύσει το γεύμα του.

Η «εφτάψυχη» πάπια
Απίστευτη ήταν η τολμηρή απόφαση μίας πάπιας, η οποία είδε μπροστά της μερικούς κροκόδειλους να... αράζουν έξω από το νερό και θεώρησε πως ήταν καλή ιδέα να κάνει την καθημερινή της βόλτα μπροστά τους. Όμως, η πάπια αποδείχθηκε... εφτάψυχη, καθώς κατάφερε να γλυτώσει από τους κροκόδειλους την τελευταία... στιγμή. Ζευγάρι έφαγε σε εστιατόριο και έφυγε τρέχοντας χωρίς να πληρώσει. Η διευθύντρια τους κυνήγησε αλλά τελικά δεν πρόλαβε να τους προφτάσει και η υπόθεση έχει πάει προς επίλυση από την τοπική αστυνομική αρχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass