ΔΑΝΙΑ

Σεξουαλική επαφή με 15χρονη είχε ο ΥΠ.ΕΞ.

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2020 12:20

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται το κυβερνών κόμμα στη Δανία μετά το κύμα καταγγελιών εις βάρος στελεχών του για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η πρωθυπουργός της χώρας, Μέτε Φρέντρικσεν, παραδέχθηκε ότι δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στους κόλπους του κόμματός της, των Σοσιαλδημοκρατών. «Όχι, δεν νομίζω ότι το έκανα», είπε σε δημοσιογράφους που τη ρώτησαν αν είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της για να εμποδίσει τέτοια κρούσματα ως πρόεδρος του κόμματος.


Τα σχόλιά της έρχονται στον απόηχο της παραίτησης του δημάρχου της Κοπεγχάγης, Φρανκ Γένσεν, υπαρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, μετά από καταγγελίες εις βάρος του από δύο γυναίκες ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά το 2012 και το 2017. Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ εντείνονται οι πιέσεις στον υπουργό Εξωτερικών της Δανίας, Γιέπε Κόφοντ, να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη ότι είχε σεξουαλική επαφή προ δωδεκαετίας με μία 15χρονη τότε κοπέλα, που ήταν μέλος της νεολαίας του κόμματος και την οποία ο 34χρονος Κόφοντ είχε γνωρίσει όταν ήταν μαθητευόμενη στο Κοινοβούλιο της χώρας.
Σημειωτέον ότι η νομοθεσία της χώρας επιτρέπει το συναινετικό σεξ με 15χρονα άτομα. Ο Κόφοντ, πάντως, είχε ζητήσει συγγνώμη όταν βγήκε στο φως η υπόθεση και απομακρύνθηκε την εποχή εκείνη από αρκετές κομματικές επιτροπές, αλλά αργότερα έγινε ο βασικός υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για το Ευρωκοινοβούλιο. Τις τελευταίες εβδομάδες προέκυψαν νέα στοιχεία για το συμβάν, προκαλώντας σάλο στη Δανία.
Δεν είναι πάντως μόνο το κυβερνών κόμμα που ταλανίζεται από καταγγελίες εις βάρος μελών του για σεξουαλική παρενόχληση. Πρόσφατα παραιτήθηκε ο Μόρτεν Όστεργκαρντ, επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος των Σοσιαλιστών Φιλελευθέρων (Radikale Venstre), μεγαλύτερου συμμάχου στη Βουλή της κυβέρνησης μειοψηφίας της Φρέντρικσεν, ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς της Δανίας, αφού προηγουμένως προσπάθησε να αποκρύψει ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μία νεότερη συνάδελφό του πριν από χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass