Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ακτιβίστρια γυμνώθηκε μπροστά στον πρόεδρο

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 12:38

ΚΙΕΒΟ
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι εικόνες μιας ακτιβίστριας των FEMEN, που γυμνώθηκε στην Ουκρανία μπροστά στον πρόεδρο της χώρας, κατά την άφιξή του σε εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει σε περιφερειακές εκλογές.


Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ την ώρα που ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι πλησίαζε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του την είσοδο του εκλογικού τμήματος, μια νεαρή γυναίκα – μέλος των FEMEN – σήκωσε το φόρεμά της, ενώ δεν φορούσε εσώρουχο κι είχε βαμμένο από μέσα πράσινο το σώμα της, ενώ στη φόδρα του φορέματος ανέγραφε τη λέξη “Ζexist”.
Ο Ζελένσκι δεν αντέδρασε, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα – μέλος των FEMEN, που ιδρύθηκαν το 2008 στην Ουκρανία, έχουν παραρτήματα στη Γαλλία και τη Γερμανία και οργανώνουν συχνά γυμνές διαμαρτυρίες για να προσελκύσουν την προσοχή της κοινής γνώμης σε θέματα όπως η σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών, η άνιση μεταχείριση των δύο φύλων, οι κοινωνικές ανισότητες κτλ.
Η οργάνωση είπε ότι η σημερινή διαμαρτυρία είχε στόχο να καταγγείλει σεξιστικά σχόλια του Ουκρανού προέδρου, αν και δεν διευκρίνισε σε ποια ακριβώς αναφερόταν.