ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Υπέκυψε στον κορονοϊό, αύριο η κηδεία του

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 12:00

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο πατριάρχης Ειρηναίος

από επιπλοκές του κορονοϊού. Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στη Σερβία για τον θάνατό του, με την κηδεία του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας να είναι προγραμματισμένη την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Καθήκοντα πατριάρχη μέχρι την εκλογή νέου προκαθημένου της σερβικής Εκκλησίας θα ασκεί ο αρχαιότερος σε ηλικία ιεράρχης, που είναι ο μητροπολίτης Βοσνίας, Χρυσόστομος. Ηταν αρχιερέας ήπιων τόνων προσπαθώντας να δημιουργήσει μία Εκκλησία που θα βρίσκεται σε συνεχή και άμεση επαφή με τους πιστούς. Αν και ο ίδιος δήλωνε υποστηρικτής της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε., πολλές φορές επέκρινε τη στάση των Βρυξελλών ζητώντας να επιδεικνύεται ευαισθησία και σεβασμός προς τους Σέρβους. Επικριτικός εμφανίζονταν και για τη στάση που τηρεί η Ε.Ε. απέναντι στη Ρωσία και επιδίωκε τη στενότερη σχέση του Βελιγραδίου με τη Μόσχα.
Στα εκκλησιαστικά ζητήματα που απασχολούν την ορθοδοξία, υποστήριζε κυρίως τις θέσεις του ρωσικού Πατριαρχείου. Ιδιαίτερα στο ζήτημα της Ουκρανίας επέκρινε έντονα τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο χαρακτηρίζοντας την αναγνώριση αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας παραβίαση των αρχών και των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass