Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 12:45

Μετεωρίτης- θησαυρός


Ένας 33χρονος άντρας από την Ινδονησία είδε μια πέτρα από τον ουρανό να του καταστρέφει τη σκεπή του σπιτιού του. Ωστόσο, δεν ήξερε ότι αυτή η πέτρα θα του άλλαζε τη ζωή μέσα σε μια στιγμή. Η πέτρα των 2,1 κιλών ήταν μετεωρίτης 4,5 δισ. ετών και αξίζει χρυσάφι. Η τιμή του εκτιμήθηκε στα 2 εκατ. δολάρια, αλλάζοντας μέσα σε μια στιγμή τη ζωή του 33χρονου νεκροθάφτη Josua Hutagalung. Ο Hutagalung ήταν πραγματικά υπερτυχερός, καθώς η τιμή των μετεωριτών ποικίλει πολύ. Πωλούνται με το γραμμάριο και οι πιο κοινοί αξίζουν από 1-5 δολάρια, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν ακόμα και τα 1.000 δολάρια το γραμμάριο.
Ο δικός του είναι καθαρός ανθρακούχος χονδρίτης (CM1/2) ηλικίας 4,5 δισ. ετών. Εξαιρετικά σπάνιος κρίνεται και αξίζει 857 δολάρια/γραμμάριο, στέλνοντας την τιμή του στα 1,85 εκατ. δολάρια. Ο Αμερικανός πωλητής μετεωριτών Jared Collins, που εξασφάλισε ήδη ένα ποσοστό της διαστημικής πέτρας, δήλωσε: «Το τηλέφωνό μου πήρε φωτιά με τρελές προσφορές. Μου έλεγαν να μπω στο αεροπλάνο και να πάω να αγοράσω τον μετεωρίτη ... Κουβάλησα όσα περισσότερα μετρητά μπορούσα και πήγα να βρω τον Josua, ο οποίος αποδείχτηκε σκληρός διαπραγματευτής». Ο Collins έστειλε τον μετεωρίτη στις ΗΠΑ, ο οποίος αγοράστηκε τελικά από τον Jay Piatek, γιατρό και συλλέκτη μετεωριτών από την Ιντιανάπολις.

 

Νεκρός από κόκορα

Ένας αστυνομικός που εισέβαλε σε παράνομη λόγω κορονοϊού κοκορομαχία στις Φιλιππίνες με σκοπό να τη σταματήσει έχασε τη ζωή του. Η λεπίδα που φέρουν οι κόκορες στο πόδι τον βρήκε στον μηρό, σκίζοντας τη μηριαία αρτηρία του άτυχου άντρα.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να πιάσει το πουλί, για να το προσκομίσει ως πειστήριο για την παράνομη κοκορομαχία που διοργανώθηκε σε επαρχία στις κεντρικές Φιλιππίνες. Ο αξιωματικός Christian Bolok, επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, έχασε ωστόσο τη ζωή του πριν φτάσει στην κλινική. Οι κοκορομαχίες παραμένουν δημοφιλείς στις Φιλιππίνες, το αιματοβαμμένο σπορ έχει απαγορευτεί ωστόσο τώρα με την πανδημία...

 

Εξαγωγή κρατουμένων

To 2015 η Νορβηγία έκανε μια εξαγωγή που δεν συμβαίνει συχνά. Και αυτή ήταν εξαγωγή κρατουμένων. Το σωφρονιστικό σύστημα της Νορβηγίας όπως έχουμε δει σε πολλά ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλλον οι κρατούμενοι δεν θέλουν να φύγουν από τις νορβηγικές φυλακές, οι οποίες πριν από 5 χρόνια ήταν γεμάτες.
Έτσι η Νορβηγία αποφάσισε να πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ και να νοικιάσει 242 κελιά στην περιφέρεια του Ντρέντε στην Ολλανδία.
Αυτά τα τρία χρόνια που ακολούθησαν, 1 στους 5 κρατούμενους στις φυλακές Norgerhaven, ήταν από τη Νορβηγία. Μόνο που οι Νορβηγοί έδωσαν αυτά τα λεφτά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα έχτισαν καινούριες φυλακές. Κι έτσι, το καλοκαίρι του 2018, οι τελευταίοι Νορβηγοί κατάδικοι των ολλανδικών φυλακών επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

 

Αυτοκρατορικός πιγκουίνος
Ο γηραιότερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος στον κόσμο, η λεγόμενη «γιαγιά» χαϊδευτικά, πέθανε στο Βούπερταλ στην ηλικία ρεκόρ των τουλάχιστον 46 ετών, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο ζωολογικός κήπος του Βούπερταλ όπου ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος ζούσε από το 1975. «Ο ζωολογικός κήπος του Βούπερταλ πενθεί τον γηραιότερο αυτοκρατορικό πιγκουίνο του. Η «γιαγιά», όπως ήταν γνωστός ο ηλικιωμένος θηλυκός πιγκουίνος, έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία στις 11 Νοεμβρίου σε ηλικία τουλάχιστον 46 ετών. Ήταν μακράν ο παλαιότερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος σε ζωολογικό κήπο στον κόσμο. Στη φύση, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι έχουν προσδόκιμο ζωής έως 20 χρόνια. Ο γηραιότερος εν ζωή αυτοκρατορικός πιγκουίνος υπό ανθρώπινη επίβλεψη τώρα είναι 37 ετών», αναφέρεται στην ανάρτηση. Σύμφωνα με το ζωολογικό πάρκο, η ακριβής ηλικία δεν είναι γνωστή. Αλλά το 1975 ήταν ένας από τους πρώτους δώδεκα αυτοκρατορικούς πιγκουίνους στη νεόκτιστη εγκατάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass