Αλλες ειδήσεις από τον Κόσμο

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 12:05

ΓΑΛΛΙΑ
Ζητά κινήσεις συνεννόησης από Τουρκία
Αποχώρηση Oruc Reis προανήγγειλε ο Ερντογάν

ΑΓΚΥΡΑ

«Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, με το οποίο μοιραζόμαστε 600 χρόνια

ιστορικών δεσμών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, όπως αναφέρεται στην Daily Sabah. «Καλούμε την Ε.Ε. να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς μαζί μας, για να τηρήσει την υπόσχεσή τους για πλήρη ένταξη στην Τουρκία», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη, το μέλλον μας το σχεδιάζουμε να το χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη», κατέληξε. Σημειώνεται ότι και προχθές ο Ερντογάν προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο συνέδριο του κόμματός του AKP.
Την ίδια ώρα, νέα ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρυπίδα στις 29 Νοεμβρίου, εξέδωσε το τουρκικό υπ. Ενέργειας.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΓΑΛΛΙΑ
Το Παρίσι αναμένει «πράξεις» εκ μέρους της Τουρκίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, που θα ασχοληθεί με το ζήτημα επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν. «Δεν αρκεί το ότι εδώ και δύο, τρεις ημέρες, διαπιστώνουμε κατευναστικές δηλώσεις εκ μέρους του προέδρου Ερντογάν, χρειάζονται πράξεις», είπε ο Γάλλος. Μεταξύ των ενεργειών που αναμένονται, «υπάρχουν εκείνες που είναι απλό να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, υπάρχουν επίσης εκείνες που είναι απλό να γίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε.


Ζαν Ιβ Λεντριάν:
«Ανευθυνότητα του Τραμπ να μην αποδεχτεί την ήττα του»

ΠΑΡΙΣΙ

Ο υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν «συμμερίζεται» τις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που κατήγγειλε «την απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στην άρνησή του να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Βρισκόμαστε σε μία φάση όπου ο Τζο Μπάιντεν κάνει λόγο για μια «απίστευτη ανευθυνότητα», κι εγώ συμμερίζονται αυτή τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν. Διαπιστώνω πως η δήλωση του Τζο Μπάιντεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στην εκπομπή «Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI». Ο Γάλλος ΥΠΕΞ επισήμανε, ωστόσο, πως πιστεύει στη «σταθερότητα της αμερικανικής δημοκρατίας». Η Γαλλία, όπως πολλές χώρες παγκοσμίως, συνεχάρησαν σύντομα τον Τζο Μπάιντεν την 7η Νοεμβρίου, αφότου εξασφάλισε τις ψήφους που χρειαζόταν για να κερδίσει τις εκλογές.

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Θανάτωσε 190.000 πουλερικά με γρίπη πτηνών
Και 1000 βιζόν στη Γαλλία

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Οι ολλανδικές αρχές θανάτωσαν περίπου 190.000 πουλερικά μετά την εμφάνιση ενός ιδιαίτερα μολυσματικού στελέχους της γρίπης των πτηνών, σε τουλάχιστον δύο εκτροφεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας. Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές υπηρεσίες θανάτωσαν περίπου 100.000 όρνιθες σε ένα εκτροφείο στο Χέκεντορπ, κοντά στη Χάουντα (δυτικά) και 90.000 νεοσσούς σε ένα εκτροφείο στο Βιτμάρσουμ, στο Φρίσλαντ (βόρεια). Και στις δύο περιπτώσεις, οι αρχές υποπτεύονται «ένα υψηλά μολυσματικό στέλεχος παραλλαγής του ιού H5», όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου. Κανένα άλλο αγρόκτημα εκτροφής πουλερικών δεν βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου περιμετρικά των δύο αυτών εκτροφείων, συμπληρώνει το υπουργείο. «Τα δύο αγροκτήματα απολυμάνθηκαν για να εμποδιστεί η διασπορά της ασθένειας», σημειώνει το ολλανδικό υπουργείο Γεωργίας. Η γρίπη των πτηνών έχει εντοπιστεί σε πολλά αγροκτήματα στην Ολλανδία από τον Οκτώβριο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΖΟΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
Εν τω μεταξύ η  Γαλλία ανίχνευσε με τη σειρά της για πρώτη φορά τη νόσο Covid-19 σε ένα εκτροφείο βιζόν, στο νοτιοδυτικό Παρίσι, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. «Η θανάτωση του συνόλου των 1000 ζωων που βρίσκονται στο εκτροφείο και η καταστροφή των προϊόντων που προέρχονται από αυτά τα ζώα» διατάχθηκαν, αναφέρουν σε ένα δελτίο τύπου τα υπ. Γεωργίας, Υγείας και Οικολογικής μετάβασης. Εκ των τεσσάρων εκτροφείων βιζόν που βρίσκονται στη γαλλική επικράτεια, το ένα είναι «καθαρό» και «αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα άλλα δύο», τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της εβδομάδας.


Νίκησε τον κορονοϊό μετά από 222 μέρες μάχης

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο 56χρονος Αλί Σακαλιόγκλου, πατέρας 5 παιδιών και οδηγός ταξί, πέρασε 222 μέρες στο νοσοκομείο και στην εντατική. Τρεις φορές είπαν στην οικογένεια του ότι θα πεθάνει και ότι θα πρέπει να τον αποχαιρετήσουν. Έπαθε καρδιακή προσβολή, πνευμονική εμβολή ενώ παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στο συκώτι μετά την πρώτη του εισαγωγή στο νοσοκομείο με συμπτώματα του κοροναϊού. Τρεις από τους επτά μήνες στο νοσοκομείο ήταν σε κώμα... και ξαφνικά ξύπνησε. Τώρα έπρεπε να μάθει να κινεί το σώμα του από την αρχή. «Ήμουν στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να κινήσω ούτε το δάχτυλο. Δύο ή τρεις εβδομάδες μετά που ξύπνησα από το κώμα η πρώτη κίνηση ήταν να κουνήσω το χέρι μου και μετά από μήνες φυσιοθεραπείας στάθηκα όρθιος για πρώτη φορά» ανέφερε ο ίδιος. Ο Αλί ποτέ δεν το έβαλε κάτω ακόμα και τις πιο σκοτεινές του στιγμές χάρη στους νοσηλευτές που του έδιναν δύναμη.
Με τη δύναμη της ψυχής , ο βαριά άρρωστος ασθενής του κοροναϊου, νίκησε ακόμα και τον αόρατο εχθρό του.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass