ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ:

Το ΝΑΤΟ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ατυχήματος στην Ανατ. Μεσόγειο

KΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 12:00

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε πως ο μηχανισμός αποτροπής της Συμμαχίας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατυχήματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε επίσης πως έχει προωθήσει προτάσεις για την ενδυνάμωση του μηχανισμού.


«Καλωσορίζω το γεγονός ότι μέσα από τον μηχανισμό αποτροπής που έχουμε δημιουργήσει στο ΝΑΤΟ με τη στήριξη και τη δέσμευση των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ τους οποίους αφορά, την Ελλάδα και την Τουρκία, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία γραμμή επικοινωνίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών και των ατυχημάτων» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων πριν από την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ακόμη κι αν συμβούν περιστατικά μέσω του μηχανισμού αποτροπής μπορεί «να αποτραπεί να βγουν εκτός ελέγχου». Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε πως θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό «διότι είναι σημαντικό το ΝΑΤΟ ως συμμαχία, όταν υπάρχουν διαφορές, διαφωνίες όπως βλέπουμε τώρα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, το ΝΑΤΟ είναι μία πλατφόρμα στην οποία μπορούμε να καθίσουμε κάτω και με ανοιχτό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές, αλλά επίσης να προσπαθήσουμε να βρούμε θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να διοργανώσει μια σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2021, προκειμένου να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.
«Προσκάλεσα τον Τζο Μπάιντεν να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές του επόμενου έτους, σε ημερομηνία που μένει να οριστεί, για να συζητήσουμε σημαντικά θέματα, κυρίως αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για τη διατήρηση ή την αποχώρηση της αποστολής της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνεχάρη τον εκλεγμένο πρόεδρο για τη νίκη του την περασμένη εβδομάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που συμμετέχουν στην αποστολή «Resolute Support» του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, που αριθμεί τώρα 11.000 στρατιώτες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς δεν είναι Αμερικανοί, διευκρίνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
«Η αποστολή θα συνεχισθεί παρά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που μειώνει την αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν, αλλά δύσκολες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το 2021, αν οι Ταλιμπάν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», επέμεινε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass