ΗΠΑ

Απολύονται και διώκονται οι εισβολείς του Καπιτωλίου

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 12:05

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Ορθιος ανάμεσα σε ένα πλήθος οπαδών του Τραμπ μπροστά από το Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη,

ο Ρικ Σακόνε αποφάσισε να απαθανατίσει αυτές τις ιστορικές στιγμές. Ο πρώην βουλευτής της πολιτειακής Βουλής της Πενσιλβάνια έδωσε το κινητό του στην σύζυγό του για να καταγράψει το μήνυμά του. «Προσπαθούμε να διώξουμε τους κακούς και τους RINO (Republicans In Name Only-Μόνο κατ’ όνομα Ρεπουμπλικανοί) που πρόδωσαν τον πρόεδρό μας», δήλωσε ο Σακόνε.
«Θα τους πετάξουμε από τα γραφεία τους», είπε και βιάστηκε να αναρτήσει το βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook χωρίς δεύτερη σκέψη. Την επόμενη ημέρα έχασε τη δουλειά του, αφού εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση. Ο Σακόνε, 63 ετών, παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Saint Vincent College, όπου διδάσκει εδώ και 21 χρόνια, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το βίντεο.
Σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι μετάνιωσε που έκανε το βίντεο, αλλά πιστεύει ότι το μήνυμά του αντιμετωπίσθηκε πολύ στα σοβαρά.
«Απλώς παίζαμε. Πλάκα κάναμε!», λέει ο Σακόνε, που στο μεταξύ κατέβασε το βίντεο από την σελίδα του.
Ο Ρικ Σακόνε, ρεπουμπλικανός που έθεσε υποψηφιότητα για το Κονγκρέσο το 2018 και ατύχησε, δήλωσε ότι ασκούσε το συνταγματικό του δικαίωμα που απορρέει από την 1η Τροπολογία η οποία εγγυάται την ελευθερία του λόγου και ότι δεν μπήκε στο Καπιτώλιο, ούτε συμμετείχε σε βιαιότητες. Λέει ότι δέχθηκε εκατοντάδες απειλές κατά της ζωής του όταν το βίντεο έγινε viral. Ο Σακόνε περιλαμβάνεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που αντιμετωπίζουν απροσδόκητες συνέπειες μετά την ανάρτηση φωτογραφιών και εικόνων που μαρτυρούν την συμμετοχή τους στην πολιορκία και επιδρομή εναντίον του Καπιτωλίου.
Πολλοί ανάμεσα στο πλήθος επισημοποίησαν την συμμετοχή τους στα έκτροπα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλοι πήγαν στην διαδήλωση χωρίς να φορούν μάσκες, αγνοώντας όπως πολλοί ομοϊδεάτες τους τα μέσα προστασίας κατά της επιδημίας, και κάνοντας εύκολη την αναγνώρισή τους από τους ντετέκτιβς του καναπέ. Ορισμένοι έχασαν τις δουλειές τους. Αλλοι αντιμετωπίζουν δικαστική δίωξη. Το Πεντάγωνο έχει ανοίξει 25 έρευνες για εγχώρια τρομοκρατία συνδεόμενη με στάση. Το FBI έχει ζητήσει από τους πολίτες πληροφορίες για όσους συμμετείχαν στα έκτροπα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass