Π.Ο.Υ.

Υπέρ AstraZeneca, επιφυλακτικός με διαβατήρια εμβολιασμού

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 12:02

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το ισοζύγιο κινδύνου/οφέλους συνεχίζει να είναι «σε μεγάλο βαθμό» υπέρ της χρήσης

του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Εξηγώντας ότι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν μια ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ του συγκεκριμένου εμβολίου και ορισμένων σπάνιων τύπων θρομβοεμβολών, ο Ροτζέριο Πίντο ντε Σα Γκασπάρ, διευθυντής του τμήματος ρυθμίσεων και προεπιλογών του ΠΟΥ, επέμεινε στο γεγονός ότι, με το υφιστάμενο επίπεδο γνώσεων, το ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου του εμβολίου «παραμένει σε μεγάλο βαθμό θετικό». Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΜΑ.ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ «ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ»
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν τάσσεται προς το παρόν υπέρ των διαβατηρίων εμβολιασμού για τα ταξίδια, λόγω αβεβαιότητας σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση του ιού. Άλλωστε, υπάρχουν και ανησυχίες σχετικά με ζητήματα δικαιωμάτων και ισότητας, δήλωσε εκπρόσωπος. Ο ΠΟΥ αναμένει τώρα να επανεξετάσει τα εμβόλια COVID-19 της Κίνας Sinopharm και Sinovac για πιθανή χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης γύρω στα τέλη Απριλίου, καθώς απαιτούνται περισσότερα δεδομένα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις, σε ενημέρωση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass