«Απίστευτα ασφαλείς» οι συναντήσεις δύο εμβολιασμένων σε κλειστό χώρο

Υποστηρίζει ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 12:35

ΛΟΝΔΙΝΟ
Μετά το αμερικανικό CDC και ο αναπληρωτής επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ, έρχεται να υποστηρίξει ότι η συνάντηση σε κλειστό χώρο δύο ατόμων που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου για την

Covid-19 είναι «απίστευτα ασφαλής».
Η Βρετανία, ωστόσο, δεν θα ακολουθήσει στην παρούσα φάση το παράδειγμα των ΗΠΑ, που επιτρέπουν σε πλήρως εμβολιασμένους να πετάξουν τις μάσκες και να συναθροίζονται χωρίς να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις.
Ο καθηγητής Βαν Ταμ είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ ότι από επιστημονικής άποψης είναι ασφαλείς οι συναντήσεις μεταξύ εμβολιασμένων: «Στην περίπτωση δύο ατόμων, που έκαναν αμφότερα και τις δύο δόσεις αξιόπιστου εμβολίου, από επιστημονικής άποψης είμαι λίαν πεπεισμένος ότι θα ήταν απίστευτα ασφαλές να συναντηθούν 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση». Επισήμανε, όμως, ότι ο λόγος που αυτό δεν επιτρέπεται προς το παρόν στη Βρετανία είναι επειδή τα νεότερα άτομα δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο.
Ο Τζόναθαν Βαν Ταμ κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν «λίγο ακόμη», ώστε να μπορούν να έχουν πιο φυσιολογικές κοινωνικές επαφές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι τελευταίες οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επιτρέπουν στους πλήρως εμβολιασμένους να μη φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους -πλην μεγάλων συγκεντρώσεων- και να συναντώνται χωρίς περιορισμούς σε κλειστούς χώρους με άλλα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο.
Στη Βρετανία, ωστόσο, όπου ο σχετικός αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων -κάπου 13,2 εκατ. άτομα- είναι μικρότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο στις ΗΠΑ, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου υποχρεούνται προς το παρόν να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες social distancing όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. «Σύντομα, ειλικρινά ελπίζω σύντομα» θα αλλάξει αυτό, τόνισε ο καθηγητής Βαν Ταμ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, τόνισε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι η σχετική απόφαση να δοθούν μεγαλύτερες ελευθερίες στους πολίτες, στο πλαίσιο του οδικού χάρτη της κυβέρνησης Τζόνσον για την έξοδο από το lockdown, έχει ήδη ληφθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass