Pfizer:

Συμβόλαιο - μαμούθ για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις

Υπέγραψε με την ΕΕ για εμβόλιο κατά της Covid-19

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 12:20

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Pfizer-Biontech για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 για την περίοδο 2021-2023, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την ενίσχυση των εμβολιασμών, των χορηγιών και της επαναπώλησης δόσεων, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η @EU_Commission υπέγραψε μόλις, ένα συμβόλαιο για την εγγυημένη παράδοση 900 εκατομμυρίων δόσεων (με δυνατότητα επιπλέον παράδοσης +900 εκατομμυρίων δόσεων) με την @BioNTech_Group και την @Pfizer, για τη χρονική περίοδο 2021-2023» όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Άλλα συμβόλαια και άλλες τεχνολογίες εμβολίων θα ακολουθήσουν» πρόσθεσε η ίδια.
ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Ισραήλ και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε πραγματικές συνθήκες, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 95% κατά της COVID-19, αλλά το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του μειώνεται σημαντικά όταν κάποιος λαμβάνει μόνο μία από τις δύο δόσεις του.
Η μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet διαπιστώνει “τα οφέλη για τη δημόσια υγεία ενός εθνικού προγράμματος εμβολιασμού”, σύμφωνα με αυτούς που την πραγματοποίησαν, επιστήμονες της Pfizer και της ισραηλινής κυβέρνησης. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τη γενίκευση των πορισμάτων αυτών για άλλα κράτη, καθώς η ταχύτητα των προγραμμάτων εμβολιασμού και η εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, προειδοποιούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass