ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΒΕΜΠΕΡ:

Στους νόμιμους ιδιοκτήτες να επιστρέψουν τα Βαρώσια

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2021 12:00

Την έντονη καταδίκη του για τις ανακοινώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κύπρο εκφράζει ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας την αλληλεγγύη στην Κύπρο και την απόρριψη μίας λύσης δύο κρατών.

«Kαταδικάζω έντονα τις ανακοινώσεις του προέδρου Ερντογάν σχετικά με το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα ρητορικής, αλλά και θέμα ενεργειών», απαντά ο κ. Βέμπερ ερωτηθείς σχετικά, προσθέτοντας ότι «ενώ ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι αρχικοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, είναι σαφές ότι αυτό θα τεθεί υπό τη διοίκηση της παράνομης και μη αναγνωρισμένης τουρκοκυπριακής διοίκησης». «Αυτό παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που ζητούν τη μεταφορά ολόκληρης της περιοχής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει. «Ο κ. Ερντογάν ζητεί, επίσης, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Για εμάς, αυτές οι ενέργειες πρέπει να σταματήσουν. Η μόνη αποδεκτή λύση στην Κύπρο είναι μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Και τα Βαρώσια πρέπει να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους», ξεκαθαρίζει ο κ. Βέμπερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass