«Πράσινο πάσο» στην Ιταλία, αναστολές εργασίας στη Γαλλία

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2021 12:20

Η ιταλική κυβέρνηση επισημοποίησε χθες την υποχρεωτική υιοθέτηση του «πράσινου πάσου» της Covid-19 για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αρχίζοντας από τις 15 Οκτωβρίου.


Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε και από τους Ιταλούς βουλευτές και γερουσιαστές να προχωρήσουν στην υιοθέτηση του υποχρεωτικού «πράσινού πάσου», αλλά τη σχετική απόφαση θα πρέπει να τη λάβει, αυτόνομα, το ιταλικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσει τα τρία εκατομμύρια εργαζομένων που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί -και σε μεγάλο βαθμό είναι αναποφάσιστοι- να σπεύσουν να αποκτήσουν τη σημαντική, αυτή ασπίδα προστασίας».
Η Ιταλία, με τον τρόπο αυτόν, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ζητά από όλους τους εργαζόμενους "πράσινο πάσο", για να μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εργασίας.
Η Ολλανδία σχεδιάζει ένα παρόμοιο βήμα, αλλά μόνο για την είσοδο σε μπαρ ή σε κλαμπ.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Νοσοκομεία, δομές φροντίδας και κέντρα υγείας ανέστειλαν τις συμβάσεις περίπου 3.000 εργαζομένων σε όλη τη Γαλλία επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID, δήλωσε χθες η κυβέρνηση, καθώς χώρες σε όλη την Ευρώπη εξετάζουν πόσο μακριά μπορούν να πάνε προκειμένου να καταπολεμήσουν την πανδημία.
Εν τω μεταξύ, η Βρετανία λέει ότι πολύ πιθανό να απαιτήσει από τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής και τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στην Αγγλία να εμβολιαστούν στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την αναχαίτιση του ιού στη διάρκεια του χειμώνα.
ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ
Η Ισπανία αποφάσισε χθες να χορηγήσει μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου αποφάσισε να χορηγηθεί «μια επιπλέον δόση στους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας, δεδομένης της ευπάθειάς τους, του προφίλ τους πολυπαθολογίας και του γεγονότος ότι ζουν σε κλειστά περιβάλλοντα», σημειώνει το Υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
Στο μεταξύ, η νέα κυβέρνηση του Ιράν ενέκρινε το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, έγινε χθες γνωστό από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, την ώρα που η Ισλαμική Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πέμπτο κύμα μολύνσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass