ΗΠΑ

Απελαύνονται 15.000 μετανάστες

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2021 12:25

Με την πίεση να αυξάνεται στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν τις πτήσεις επαναπατρισμού σχεδόν 15.000 μεταναστών, που κατασκήνωσαν κάτω από γέφυρα στο Τέξας.


Δεχόμενη καταιγιστικά φραστικά πυρά των Ρεπουμπλικάνων και εκκλήσεις Δημοκρατικών να αναληφθεί δράση, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε προχθές, πως θα επιταχύνει τις απελάσεις με αεροπορικές πτήσεις των σχεδόν 15.000 ατόμων, στη μεγάλη πλειονότητά τους Αϊτινών, που έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες κάτω από γέφυρα στο Τέξας.
Οι μετανάστες πήγαν από το Μεξικό στην πόλη Ντελ Ρίο του Τέξας, περνώντας τον ποταμό Ρίο Γκράντε. Ηταν λιγότεροι από 2.000 στην αρχή της εβδομάδας, όμως προχθές είχαν φθάσει τους 14.800, σύμφωνα με τον δήμαρχο της αμερικανικής συνοριακής πόλης, τον Μπρούνο Λοσάνο.
Οι δραματικές εικόνες των μεταναστών κάτω από τη γέφυρα εν μέσω καύσωνα, εν αναμονή της εξέτασης των υποθέσεών τους από τις αμερικανικές Αρχές, εξώθησαν Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του ανήγγειλε «νέα ολοκληρωμένη στρατηγική αντίδρασης» στις μαζικές αφίξεις. Προβλέπει ιδίως «την επιτάχυνση του ρυθμού και την αύξηση της χωρητικότητας των πτήσεων απέλασης προς την Αϊτή και προς άλλους προορισμούς» τις προσεχείς 72 ώρες.
Οι υπήκοοι της φτωχότερης χώρας του δυτικού ημισφαιρίου παραμένουν μικρή μειονότητα των μεταναστών που φθάνουν παράτυπα στις ΗΠΑ, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται τους τελευταίους μήνες. Στην πολιτική αναταραχή και στην ανασφάλεια που μάστιζαν ήδη την Αϊτή προστέθηκε τον Αύγουστο φονικός σεισμός 7,2 βαθμών που σάρωσε το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 2.200 κατοίκους του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass