ΙΤΑΛΙΑ

Στο τραπέζι το «πάσο εμβολιασμένου 2 ταχυτήτων»

Δημοσίευση: 22 Νοε 2021 13:05

ΡΩΜΗ


«Όπως αποδείχθηκε και χθες το βράδυ, η νέα στρατηγική που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Ρώμης, έως τώρα κατάφερε να περιορίσει τις διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών», έγραψε χθες ο Τύπος της Ιταλίας.
Την ίδια ώρα, στο τραπέζι του Μάριο Ντράγκι βρίσκονται, προς έγκριση τα μέτρα για την όσο γίνεται μεγαλύτερη συγκράτηση της πανδημίας.
Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα ή αύριο, σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα αφορούν τη μείωση της ισχύος του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», από έναν χρόνο σε εννέα μήνες, αλλά και μια ακόμη σημαντική αλλαγή: όπως προανήγγειλε το ΑΠΕ-ΜΠΕ την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού ετοιμάζεται να εγκρίνει το λεγόμενο «πράσινο πάσο δύο ταχυτήτων». Με πλήρη ισχύ για όσους έχουν εμβολιαστεί, αλλά με αυστηρό περιορισμό, πλέον, για τους ανεμβολίαστους που κάνουν συνεχή διαγνωστικά τεστ. Με το «πάσο περιορισμένης διάρκειας», είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούν να πηγαίνουν μόνον στο γραφείο τους. Παράλληλα, η ισχύς των γρήγορων διαγνωστικών τεστ αναμένεται να περιοριστεί στις 24 ώρες, και εκείνη των μοριακών τεστ, στις 48 ώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass