Uber: Στροφή στο ντελίβερι... μαριχουάνας

ΤΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 12:45

ΟΤΤΑΒΑ


Oι Καναδοί καπνιστές μαριχουάνας θα έχουν τη χαρά να… παραγγέλνουν ηλεκτρονικά την ουσία και να την παραλαμβάνουν μέσω της εφαρμογής του Uber, Uber Eats. Τουλάχιστον, αν είναι κάτοικοι του Οντάριο.
Οι πελάτες θα παραγγέλνουν μέσω μιας ειδικής ενότητας της εφαρμογής Tokyo Smoke και έπειτα θα μπορούν να την παραλάβουν από κάποιο κατάστημα κοντά στο σπίτι τους.
Το BBC αναφέρει ότι όσοι επιχειρήσουν να παραγγείλουν μέσω του Uber Eats θα πρέπει πρώτα να επαληθεύσουν την ηλικία τους, ενώ θα μπορούν να παραλάβουν τη μαριχουάνα μια ώρα αργότερα.
Παρά το γεγονός ότι βάσει της καναδικής νομοθεσίας η μαριχουάνα είναι νόμιμη από το 2018, η παράδοσή της παραμένει παράνομη – πράγμα που εξηγεί γιατί η Uber δεν πραγματοποιεί κατ’ οίκον παραδόσεις.
Η Uber αναζητά τρόπους να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη, ιδιαιτέρως επικερδή αγορά, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάρα Χοσροφσάσι είχε δηλώσει ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο εφαρμογής παράδοσης κάνναβης στις ΗΠΑ, άπαξ και αυτή νομιμοποιηθεί.
ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ
Η πώληση κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση είναι νόμιμη στον Καναδά τα τελευταία τρία χρόνια, όμως οι παράνομοι παραγωγοί έχουν διατηρήσει το πελατολόγιό τους, μια εικόνα που η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταβάλει.
Όπως ανέφερε η Uber, η συνεργασία της με την Tokyo Smoke έχει στόχο να διευκολύνει την αγορά ασφαλούς, νόμιμης κάνναβης και την αντιμετώπιση των παράνομων πωλητών.
Πάντως η αγορά κάνναβης του Καναδά αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται στη διάρκεια των επόμενων ετών, με την εταιρεία έρευνας του κλάδου BDS Analytics να αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026.
Το lockdown και ο εγκλεισμός στα σπίτια, εκτίναξε τη ζήτηση κάνναβης στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass