O νέος σιδηρόδρομος των Αράβων

ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 250 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 12:15

Ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα στον κόσμο κατασκευάζεται στην έρημο και διασχίζει ολόκληρη την Αραβική Χερσόνησο. Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, που αποτελείται από έξι ιδιαίτερα πλούσιες χώρες της Μέσης Ανατολής, κατασκευάζει έναν σιδηρόδρομο 2.000 χλμ. για να συνδέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κράτη της περιοχής.


Διασχίζοντας την Αραβική Έρημο και δημιουργώντας τούνελ στα βουνά, οι προκλήσεις του συγκεκριμένου έργου είναι τεράστιες και ταιριάζουν απόλυτα με το κόστος του. Ο νέος αυτός σιδηρόδρομος θα συνδέσει τον Περσικό Κόλπο με την Ερυθρά Θάλασσα, με στόχο την αναδιαμόρφωση του τομέα των μεταφορών και την μείωση των εκπομπών CO2, ενώ θα εκκινήσει και μια νέα εποχή οικονομικής ανάπτυξης.
Η ιδέα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου έγινε το 2009 από τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, του Μπαχρέιν και του Ομάν, του γνωστού δηλαδή Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Το κόστος κατασκευής αυτού του Mega Project θα μοιραστεί μεταξύ των χωρών και θα κυμανθεί από τα 100 έως τα 250 δισ. δολάρια. Βασικό στοιχείο του δικτύου του νέου αυτού σιδηροδρόμου είναι ο υπάρχον σύγχρονος σιδηρόδρομος Etihad. Πρόκειται για μια σιδηροδρομική γραμμή επιβατικών και εμπορικών βαγονιών 1.200 χλμ. και κόστους 11 δισ. δολαρίων, που εκτείνεται στα Εμιράτα και συνδέει τον Κόλπο του Ομάν με τον Περσικό Κόλπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass