ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«Tουρκικά drones στο Ντονμπάς χρησιμοποιεί η Ουκρανία»

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 12:30

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες οι δύο ηγέτες, ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στη ζώνη σύγκρουσης στην περιοχή του Ντονμπάς, εμμένοντας σε μια «καταστροφική» συμπεριφορά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΤΟΥ ΕΠΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου «ο πρόεδρος της Ρωσίας επέστησε την προσοχή στο ότι το Κίεβο συνεχίζει την καταστροφική γραμμή, που αποσκοπεί στην υπονόμευση των συμφωνιών του Μισνκ».
Επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι την καταστροφική αυτή γραμμή επιβεβαιώνει η προκλητική δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ζώνη της διένεξης, που περιλαμβάνει την χρήση επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.
«Υπογραμμίστηκε ότι είναι αναγκαίο το Κίεβο να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια χρήσης βίας στο Ντονμπάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τον Τούρκο ομόλογο του για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στο Σότσι.
Σε ανακοίνωση της διεύθυνσης της τουρκικής προεδρίας, την οποία επικαλέσθηκε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα, αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία καθώς και για τις εξελίξεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, όπως επίσης και ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των τουρκο-ρωσικών σχέσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass