ΓΑΛΛΙΑ

Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί

Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 12:40

ΠΑΡΙΣΙ


Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει έως τώρα εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Αυτό δήλωσε χθες σε βουλευτές ο υπουργός Παιδείας της χώρας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε χθες ότι από τις 15 Δεκεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που είναι υπέρβαρα ή αντιμετωπίζουν μια σοβαρή κατάσταση υγείας, θα έχουν επίσης πρόσβαση στον εμβολιασμό κι ότι η κυβέρνηση ελπίζει να μπορέσει να προσφέρει εμβόλια σε όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το 79% των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 76% έχει λάβει δύο δόσεις. Για όλες τις ηλικιακές ομάδες, από κοινού, το ποσοστό εμβολιασμού για όσους είναι επιλέξιμοι ανέρχεται σε 90% και 88% αντίστοιχα.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ
Εν τω μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στις Βρυξέλλες εναντίον ενός σχεδίου της κυβέρνησης που στοχεύει να επιβάλει τον εμβολιασμό Covid-19 στους υγειονομικούς, στις αρχές του επόμενου έτους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 3.800 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Χριστιανικών Συνδικάτων (CSC-AVC), μέλος του κοινού συνδικαλιστικού μετώπου, το οποίο είχε απευθύνει κάλεσμα για αυτήν την ημέρα δράσης.
Μια μικρή μειοψηφία περίπου 10% των υγειονομικών δεν έχει εμβολιαστεί στο Βέλγιο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κυρίως για τον κίνδυνο να αποδυναμωθούν ακόμη περισσότεροι οι μονάδες περίθαλψης, εάν οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εργαστούν.
«Αντιμετωπίζουμε ήδη έλλειψη προσωπικού. Εάν σταματήσουμε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι ασθενείς δεν θα λαμβάνουν φροντίδα», υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νοσηλεύτρια, που συμμετείχε στην πορεία.
Στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση του Φλαμανδού Αλεξάντερ Ντε Κρο σκοπεύει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου.
Εκείνοι που θα αρνηθούν θα τεθούν σε αναστολή από τα καθήκοντά τους από την 1η Ιανουαρίου, με την κυβέρνηση να τους δίνει χρόνο να το σκεφτούν προκειμένου να διατηρήσουν τη σύμβασή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass