ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Εστιατόρια ...αρρένων και θηλέων!

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 14:58

ΚΑΜΠΟΥΛ
Οι αρχές των Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν απαγόρευσαν σε άνδρες και γυναίκες να τρώνε μαζί σε εστιατόρια, ακόμη και αν είναι παντρεμένοι, δήλωσε χθες μια επίσημη πηγή.


Το Αφγανιστάν είναι μια βαθιά συντηρητική και πατριαρχική χώρα, αλλά είναι φυσιολογικό άντρες και γυναίκες ή οικογένειες να μαζεύονται σε τραπέζια εστιατορίων, ειδικά στη Χεράτ που θεωρείται σχετικά πιο προοδευτική σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα.
Αλλά από τότε που κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο, οι Ταλιμπάν περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τις ελευθερίες των γυναικών και επιβάλλουν μορφές διαχωρισμού μεταξύ των δύο φύλων, ακολουθώντας την εξαιρετικά αυστηρή ερμηνεία τους για τη Σαρία, τον ισλαμικό νόμο.
Ένας αξιωματούχος του υπουργείου για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Βίας στη Χεράτ, ο Ριαζουλάχ Σεράτ, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές διέταξαν «οι άνδρες και οι γυναίκες στα εστιατόρια να μένουν χωριστά».
Οι ιδιοκτήτες έχουν προειδοποιηθεί προφορικά για το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει ακόμη και για όσους είναι ένα «παντρεμένο ζευγάρι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass