ΤΟΥΡΚΙΑ

Σημεία προσέγγισης με Ισραήλ

Αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2022 12:20

Σημείο επαφής φαίνεται να βρίσκουν Τουρκία και Ισραήλ, σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν αρχίσει να εργάζονται για την αποκατάσταση αμοιβαία της διπλωματικής εκπροσώπησής τους σε επίπεδο πρεσβευτών, ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν να βάλουν τέλος σε μια δεκαετία τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους. Ο Τσαβούσογλου έκανε αυτή την δήλωση κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τον Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος επισκέπτεται από χθες την Άγκυρα, εν μέσω της ανησυχίας που εξέφρασε πρόσφατα το Ισραήλ ότι οι πολίτες του μπορεί να γίνουν στόχος Ιρανών πρακτόρων στην Τουρκία. Ο Τσαβούσογλου είπε ότι είναι σε στενή επαφή με τον Λαπίντ για το θέμα αυτό. Ο Ισραηλινός υπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε την Τουρκία επειδή βοήθησε να αποτραπεί ένα ιρανικό σχέδιο σε βάρος Ισραηλινών στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται.


Το Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, επειδή υπάρχει κίνδυνος να δολοφονηθούν ή να απαχθούν από Ιρανούς. Η Τεχεράνη ορκίστηκε ότι θα εκδικηθεί τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης, για την οποία κατηγορεί τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Εν τω μεταξύ το Ιράν απέπεμψε τον επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Ταέμπ.
Το παραπάνω μετέδωσε χθες η ιρανική κρατική τηλεόραση, έπειτα από μια σειρά σημαντικών συμβάντων για τα οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ.
Ιρανικά κρατικά ΜΜΕ δεν ανέφεραν τον λόγο, όμως η κρατική τηλεόραση ανέφερε πως ο Ταέμπ θα αντικατασταθεί από τον Μοχαμάντ Καζεμί, τον πρώην επικεφαλής της μονάδας Προστασίας Πληροφοριών των Φρουρών. Η Ισλαμική Δημοκρατία, που αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ, κατηγορεί επί μακρόν «το σιωνιστικό καθεστώς» ότι διενεργεί δολιοφθορά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και σκοτώνει επιστήμονες και υψηλόβαθμους διοικητές μέσα στο Ιράν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass