Νέα επίθεση ετοιμάζει ο Πούτιν

ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΡΥΦΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2022 12:05

ΜΟΣΧΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν προτίθεται να τερματίσει

τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι έτοιμος να τον συνεχίσει για μερικά... χρόνια ακόμη, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις απώλειες του ρωσικού στρατού, με στόχο να καταλάβει το Κίεβο, γράφει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). «Εάν μιλήσουμε σε γενικές γραμμές, τότε το σχέδιο είναι το εξής: να κερδηθεί προς το παρόν χρόνος και να σταθεροποιηθεί το μέτωπο με τη βοήθεια των επίστρατων. Και μετά, να αρχίσει ξανά την άνοιξη», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην FSB. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας είναι έτοιμη να δεχθεί ότι μέχρι την άνοιξη οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες θα φθάσουν περίπου τις 100.000. «Όμως, αυτό δεν φοβίζει κανέναν: θα τους αντικαταστήσουν οι κληρωτοί», δήλωσε ο συνομιλητής τού ιστότοπου που πρόσκειται στην FSB. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να προετοιμάσει 120.000 κληρωτούς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο γενικό επιτελείο. Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, οι επίστρατοι αυτή τη στιγμή καλύπτουν τη δεύτερη γραμμή άμυνας, για να πυκνώσουν και να ενισχύσουν την γραμμή του μετώπου.«ΚΡΥΦΗ» ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) είχε ανακοινώσει ότι οι ρωσικές αρχές προτίθενται να συνεχίσουν την κρυφή επιστράτευση, ακόμη και την περίοδο της άνοιξης που γίνονται νέες κλητεύσεις. Το γεγονός ότι στην Ρωσία συνεχίζεται η κρυφή επιστράτευση, είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν πολλές έμμεσες ενδείξεις. Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα διαμορφώσει έναν πρόσθετο κατάλογο για αναβολές από τον στρατό γι’ αυτούς που εργάζονται σε εταιρείες IT τεχνολογιών. Οι κληρωτοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISW, «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταλούν στην Ουκρανία, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass