ΓΑΛΛΙΑ

Κατατέθηκαν προτάσεις μομφής

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ...

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 8:30

ΠΑΡΙΣΙ
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν βρίσκονται από χθες αντιμέτωποι με την κατάθεση προτάσεων μομφής από την αντιπολίτευση. Η επιλογή Μακρόν να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό «γεννά» προτάσεις μομφής και νέους κύκλους έντασης.


Οι βουλευτές μιας μικρής ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας ανακοίνωσαν την κατάθεση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση μιας «διακομματικής» πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης ενώ οι βουλευτές του Εθνικού Συναγερμού (RN, ακροδεξιά) κατέθεσαν με τη σειρά τους πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. «Και θα ψηφίσουμε όλες τις προτάσεις μομφής που θα παρουσιαστούν», υπογράμμισε η βουλευτής Λορ Λαβαλέτ.
Για να πέσει η κυβέρνηση, μια πρόταση μομφής πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, δηλ. 287 ψήφους. Θα απαιτείτο κυρίως γύρω στους τριάντα βουλευτές του δεξιού κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR), σε σύνολο 61, να ψηφίσουν υπέρ, μια υπόθεση που δεν φαίνεται πιθανή.
Η ψηφοφορία επί των προτάσεων θα γίνει τουλάχιστον 48 ώρες μετά την κατάθεσή τους, το πιθανότερο τη Δευτέρα.
Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα προσπαθούν να αναθερμάνουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες και καλούν σε συγκεντρώσεις και για το σαββατοκύριακο, καθώς και για μία ένατη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων την Πέμπτη 23 Μαρτίου. Τα συνδικάτα καταγγέλλουν την απόφαση της επιβολής της μεταρρύθμισης χωρίς τη νομιμοποίηση της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας και επιρρίπτουν στην κυβέρνηση ακέραια την ευθύνη για την πολιτική και κοινωνική κρίση που θα προκαλέσει «η άρνηση της δημοκρατίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass