ΒΙΕΤΝΑΜ

Στο σκοτάδι βυθίζεται το Ανόι

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 10:23

ANOΪ
Μια ριζοσπαστική απόφαση ελήφθη από τις αρχές του Ανόι, της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, που πλήττεται από καύσωνα: Nα σβήσουν τα φώτα της πόλης. Τα πάρκα της πόλης αυτής των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων θα βυθιστούν στο σκοτάδι από τις 11 το βράδυ, ενώ τα δύο τρίτα από τις κολόνες φωτισμού των δρόμων θα σβήσουν την ίδια ώρα.


Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή εντείνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι καύσωνες. Στις αρχές Μαΐου το Βιετνάμ κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία του (44,1 βαθμούς Κελσίου) καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγράψει το 2019.
Η χώρα επλήγη από καύσωνα και τον Απρίλιο και στα τέλη Μαΐου και η κρατική εταιρεία ηλεκτροδότησης EVN έχει προειδοποιήσει ότι η τεράστια κατανάλωση των κλιματιστικών και των ανεμιστήρων έχει προκαλέσει καταπόνηση στο εθνικό σύστημα ηλεκτροδότησης.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την έντονη ξηρασία στο βόρειο Βιετνάμ, γεγονός που σημαίνει ότι τα επίπεδα των υδάτων στα φράγματα υδροηλεκτρικής ενέργειας είναι κατά 30% με 40% χαμηλότερα του φυσιολογικού.
Η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης του Ανόι, η HAPULICO, μείωσε τον φωτισμό στους δρόμους ανταποκρινόμενη έτσι στις εκκλήσεις της EVN για οικονομία στην ενέργεια.
Τα φώτα στους δημόσιους χώρους ανάβουν μισή ώρα αργότερα από το συνηθισμένο και σβήνουν μισή ώρα νωρίτερα.
Παρότι κάποιες μειώσεις στην ηλεκτροδότηση των δρόμων γίνονται κάθε χρόνο, «φέτος αυτό γίνεται σε μια ευρύτερη περιοχή που καλύπτει το 70% του δημόσιου συστήματος ηλεκτροδότησης της πόλης», είπε ο υποδιευθυντής της HAPULICO Τρουνγκ Κιέν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η εταιρεία μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι περικοπές αυτές πιθανόν να διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass