«Μετατρέπουν τους ανθρώπους σε κρέας»

Ο ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ ΤΗΣ WAGNER ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2023 7:31

ΜΟΣΧΑ
Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι η Wagner, θα συνεχίσει να μάχεται στην Ουκρανία εάν οι άνδρες του πάρουν ένα ξεχωριστό τμήμα του μετώπου χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από τους «καραγκιόζηδες» που διοικούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.


Γιορτάζοντας τα 62α γενέθλιά του χθες σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες του τελικά θα αποχωρήσουν από την πολη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία στις 5 Ιουνίου αφού την παραδώσουν στον ρωσικό στρατό. Οι μισθοφόροι της Wagner κατέλαβαν την κατεστραμμένη πόλη στα τέλη Μαΐου ύστερα από μήνες συγκρούσεων.
«Εάν ολόκληρη η αλυσίδα (διοίκησης) είναι κατά 100% αποτυχημένη και θα διοικείται μόνο από καραγκιόζηδες που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε κρέας, τότε δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό», δήλωσε ο Πριγκόζιν, γνωστός για τον ωμό τρόπο και τις βωμολοχίες με τις οποίες εκφράζεται για να σχολιάσει την εξέλιξη του πολέμου.
«Δεν είναι όμορφο;», δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους με χαμόγελο, κοιτώντας τον νυχτερινό ουρανό που έχει φωτιστεί από τις εκρήξεις και τις κόκκινες λάμψεις από τα πυρά των μισθοφόρων του.
«ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»
Στη συνέχεια προχώρησε σε λεπτομερή περιγραφή των προσθετικών μελών που έλαβαν οι τραυματισμένοι άνδρες του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνεχίζουν να μάχονται.
Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι άνδρες του θέλουν να παραμείνουν σε στρατόπεδα σε ελεγχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της Ουκρανίας για περίπου έναν μήνα και τότε θα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν.
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Τότε θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass