17χρονος Ινδός νέος Κασπάροφ

Κέρδισε τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 9:17
17χρονος Ινδός νέος Κασπάροφ 2023-06-03 10:17:06

ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ  
Το καλύτερο δώρο πήρε για τα 17α γενέθλιά του ο σκακιστής γκραν μάστερ, Dommaraju Gukesh. Ο νεαρός από την Ινδία νίκησε τον Νο. 1 στον κόσμο και παγκόσμιο πρωταθλητή Magnus Carlsen, στο αγώνισμα του blitz σε τουρνουά της Νορβηγίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και έγραψε ιστορία.
Μετά την επικράτησή του, έσβησε χαρούμενος τα κεράκια της τούρτας του και γιόρτασε τόσο τα γενέθλιά του όσο και την επιτυχία του.


Το blitz, στο οποίο ο Gukesh νίκησε τον Carlsen τη Δευτέρα (29/5)  πραγματοποιήθηκε για να καθοριστεί η θέση κάθε παίκτη για το κλασικό αγώνισμα που ακολούθησε.
To τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου και ο νικητής θα λάβει περίπου 68.400 δολάρια, ενώ η δεύτερη θέση θα δώσει 36.500 δολάρια.
«Η 11η διοργάνωση του #NorwayChess διεξάγεται μέχρι τις 9 Ιουνίου στο Σταβάνγκερ. Ξεκίνησε στις 29 Μαΐου με το παραδοσιακό τουρνουά blitz για τον καθορισμό των ζευγαριών της κύριας διοργάνωσης. Το εναρκτήριο blitz κέρδισε ο Nodirbek Abdusattorov με 6/9, μισό βαθμό πάνω από τους Alireza Firouzja και Shakhriyar Mamedyarov», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία.
Εκτός από τον Gukesh και τον Carlsen, μια ολόκληρη σειρά από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου διαγωνίζονται, συμπεριλαμβανομένων των Alireza Firouzja, Anish Giri, Wesley So, Hikaru Nakamura και Fabiano Caruana.
Μετά από τρεις παρτίδες του επίσημου τουρνουά, το CNN αναφέρει ότι ο Gukesh βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία.
Ο Carlsen, που την περασμένη εβδομάδα κέρδισε το πρώτο του τουρνουά από τότε που παραιτήθηκε από τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή που κατείχε για μια δεκαετία, βρίσκεται στην όγδοη θέση χωρίς νίκη μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα. «Είναι ωραίο να δείχνω ότι η απόσυρσή μου κράτησε μόνο λίγες μέρες», δήλωσε ο ίδιος μετά τη νίκη του στο τουρνουά «Superbet Rapid & Blitz» στην Πολωνία.
Ο Caruana βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τη σειρά του, ο Gukesh αναρριχήθηκε στην κορυφή του σκακιού σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass