ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διατάσσει πλήρη έλεγχο των καταφυγίων

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 10:38

ΚΙΕΒΟ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέταξε να ελεγχθούν όλα τα καταφύγια, μετά τον θάνατο τριών αμάχων σε δρόμο του Κιέβου, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εισέλθουν σε καταφύγιο το βρήκαν κλειδωμένο.
Ένα κοριτσάκι 9 ετών, η μητέρα του και μια άλλη γυναίκα σκοτώθηκαν από θραύσματα που έπεσαν από τον ουρανό όταν έτρεξαν στο καταφύγιο αλλά το βρήκαν κλειδωμένο.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε κατακραυγή και ο Ζελένσκι άσκησε δριμεία κριτική, με στόχο, κατά τα φαινόμενα, τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος έχει συγκρουστεί με τον πρόεδρο και στο παρελθόν. Ο Ζελένσκι είπε ότι διέταξε τον υπουργό Στρατηγικής Βιομηχανίας και τον υπουργό Εσωτερικών να κάνουν «πλήρη έλεγχο των καταφυγίων». Την Πέμπτη επισήμανε ότι τα καταφύγια «πρέπει να είναι προσβάσιμα», διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι ευθύνη των τοπικών αρχών. Ο Κλίτσκο παραδέχτηκε χθες ότι φέρει κάποια ευθύνη, όμως υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι, ιδίως οι σύμμαχοι του προέδρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass