ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΡΑΒΔΙΑ ΣΕ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ

Χιμπατζήδες κατέρριψαν drone

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 0:11

 

ΑΡΝΕΜ

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση προμελετημένου βανδαλισμού, λένε οι ερευνητές: πανούργοι χιμπατζήδες σε έναν ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας χρησιμοποίησαν ραβδιά για να καταρρίψουν το drone που τους βιντεοσκοπούσε -και μάλιστα όχι από φόβο, αλλά μάλλον από περιέργεια.

Παρουσιάζοντας το περιστατικό στην επιθεώρηση Primates, οι ζωολόγοι του πάρκου κάνουν λόγο για ισχυρές ενδείξεις προμελετημένης χρήσης εργαλείων, ενισχύοντας τις υποψίες ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους στο προσεχές μέλλον.

Το επεισόδιο συνέβη στις 10 Απριλίου, όταν το συνεργείο ενός ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού γύριζε ντοκιμαντέρ στο χώρο των χιμπατζήδων στο Ζωολογικό Κήπο Koninklijke Burgers' στην πόλη Άρνεμ.

Οι εικονολήπτες αρχικά πραγματοποίησαν μια δοκιμαστική πτήση του drone χωρίς κάμερα, κάτι που κέντρισε την περιέργεια των χιμπατζήδων. Τέσσερις από αυτούς σκαρφάλωσαν σε μια ξύλινη σκαλωσιά κρατώντας μακριά ραβδιά από ξύλο ιτιάς.

Όταν το drone επέστρεψε εφοδιασμένο με κάμερα, η Τούσι, ένα από τα πιο θαρραλέα θηλυκά της παρέας, χτύπησε το μηχάνημα με ένα ραβδί μήκους 1,8 μέτρων και το έριξε στο έδαφος. Ολόκληρη η συμμορία μαζεύτηκε τότε να το περιεργαστεί.

«Παρόλο που το πρόσωπό της ήταν σφιγμένο και έδειχνε τα δόντια της, δεν έδειξε σημάδια φόβου. Αυτό υποδηλώνει ότι χτύπησε το drone εσκεμμένα και δυνατά, λόγω φόβου ή ως ανακλαστική κίνηση» αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.

Οι χιμπατζήδες του ζωολογικού κήπου ουδέποτε διδάχθηκαν να χρησιμοποιούν εργαλεία, όμως έχουν μάθει μόνοι τους να χρησιμοποιούν 13 διαφορετικά εργαλεία, όπως ραβδιά διαφόρων μεγεθών με τα οποία ρίχνουν φύλλα από ψηλά κλαδιά ή επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass