Συμβουλευτικός Σταθμός Δ. Λαρισαίων: Υπηρεσίες σε 5.500 συμπολίτες

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 11:39 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Ιαν 2016 23:51

Ενα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου Λαρισαίων, που στεγάζεται στην οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ, προσφέροντας σε αυτούς τους μήνες ποικίλες υπηρεσίες σε 5.500 συμπολίτες μας!

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός που λειτουργεί υπο την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτική, αποτελεί την «πύλη» εισόδου για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον συνδετικό κρίκο με όλους τους κοινωνικούς φορείς της πόλης και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στοχεύουν στην υποστήριξη ατόμων και οικογενειών μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που στόχο έχει την ισότιμη πρόσβασή όλων των συμπολιτών μας σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες αλλά και την ενίσχυση της ατομικής τους προσπάθειας για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Επί της ουσίας ο Συμβουλευτικός Σταθμός συντονίζει μεγάλο μέρος των ενεργειών του Δήμου Λαρισαίων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, αλλά και της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.

Στελεχώνεται με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους) που καθημερινά διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό αιτημάτων στα οποία ανταποκρίνεται άμεσα και πάντα με την απαιτούμενη ευαισθησία.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός παρέχει πλήθος υπηρεσιών ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα:

Ενημέρωση - Πληροφόρηση: Οι πολίτες μπορούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση για κοινωνικές δομές, παροχές, επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απόρων, καθώς και πληροφόρηση για ασφαλιστικά ζητήματα και εργασιακές σχέσεις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας του ΙΝΕΠ/ΓΣΕΕ. Επιπλέον, οι πολίτες με χαμηλό εισόδημα μπορούν να λάβουν δωρεάν νομική υποστήριξη σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης μας.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική: Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού σταθμού παρέχει υποστήριξη και βραχεία συμβουλευτική σε ενήλικες, ενώ παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές Λυκείου και ενήλικες που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης. Κατά το 2015, 164 άτομα απευθύνθηκαν για βραχεία συμβουλευτική και 27 δέχθηκαν συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού.

Δράσεις υποστήριξης ΑμεΑ: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός συντονίζει τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μετακίνησης ΑμεΑ (Λευκό Ταξί) το οποίο ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015 και σε λιγότερο από ένα μήνα έχει εξυπηρετήσει 13 άτομα με αναπηρία με 31 μετακινήσεις εντός της πόλης.

Αξιολόγηση αιτήσεων για την κάλυψη αναγκών ένδυσης, ειδών οικιακής χρήσης, σχολικών ειδών μέσα από τις Κοινωνικές δομές του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Κέντρο Υποστήριξης Roma και ευπαθών ομάδων). Συνολικά, το 2015 780 άτομα εντάχθηκαν στις παραπάνω δομές.

Εκπαίδευση: Έχει την ευθύνη της δράσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε συνεργασία με φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης της πόλης μας. Για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα πάνω απο130 μαθητές, αριθμός διπλάσιος από πέρυσι.

Ψυχαγωγία: Έχει την ευθύνη οργάνωσης ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων (εκδρομές, θαλασσινά μπάνια, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών, ποδοσφαιρικών αγώνων κ.α.) για τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών. Κατά τη διάρκεια του 2015, 250 άτομα συμμετείχαν στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που οργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός.

Οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού απευθύνονται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Λαρισαίων.

Διεύθυνση: Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α & Ρούσβελτ, 3ος Όροφος.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2410-680220, 2410-680243 Κιν.: 6970.236181 (για μη εργάσιμες ώρες)

Fax: 2410-680244 E-mail: symvouleutikosstathmos@larissa-dimos.gr

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 15:00

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass