ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ

Φαλανιώτες και σε ρόλο… ταχυδρόμου!

* Σε εξέλιξη δημοπρασία για τη διανομή

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 0:04
Μόνοι τους ψάχνουν την αλληλογραφία τους οι Φαλανιώτες Μόνοι τους ψάχνουν την αλληλογραφία τους οι Φαλανιώτες

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Φαλάνης, μιας δυναμικής κωμόπολης με 5.000 κατοίκους, για το γεγονός ότι εδώ και καιρό ο οικισμός βρίσκεται με ελλιπή ταχυδρομική εξυπηρέτηση. Σύμφωνα με τους κατοίκους η σύμβαση που υπήρχε μεταξύ ΕΛΤΑ και ιδιώτη για την παραλαβή και στη συνέχεια διακίνηση της αλληλογραφίας κατ’ οίκον διεκόπη. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πηγαίνουν στο ταχυδρομείο που βρίσκεται στο ισόγειο του πρώην κοινοτικού καταστήματος και το οποίο μένει ανοιχτό και βράδυ, χωρίς καμία φύλαξη, και να ψάχνουν ανάμεσα σε εκατοντάδες φακέλους να βρουν την αλληλογραφία που αφορά σε γράμματα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας, επιστολές τραπεζών και άλλα. Με τον τρόπο αυτό δεν διασφαλίζεται όμως το κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών και από το Σύνταγμα για το απόρρητο της αλληλογραφίας.

Οι κάτοικοι της Φαλάνης θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός αυτό που βιώνουν και περιμένουν με έντονο ενδιαφέρον τη δημοπρασία ώστε να βρεθεί (αν υπάρχει ενδιαφέρον) ο νέος ιδιώτης που θα αναλάβει τη διανομή της αλληλογραφίας.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο Φαλανιώτης και πρώην κοινοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Δεμίρης κατήγγειλε επίσης την Τοπική Κοινότητα Φαλάνης για «αδιαφορία» και καλεί άμεσα τον δήμαρχο Λαρισαίων να ενδιαφερθεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνδημότες της Φαλάνης.

Τη διευθέτηση του προβλήματος περιμένει ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνης κ. Βασίλης Σιούμκας, ο οποίος θεωρεί ότι το ζήτημα θα λυθεί στις 22 Ιανουαρίου με την προκήρυξη νέας σύμβασης για νέο ταχυδρομικό πράκτορα στη Φαλάνη.

Μιλώντας στην «Ε» χθες και ο τοπικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Φαλάνης κ. Ρένος Καρυώτης σε ό,τι αφορά στο ζήτημα ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με τον διευθυντή του κεντρικού καταστήματος ΕΛΤΑ Λάρισας κ. Γιάννη Τσιρβόπουλο και του ζήτησε να διευθετηθεί το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο κ. Τσιρβόπουλος ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες για τη σύμβαση με νέο ταχυδρομικό πράκτορα έχουν ήδη δρομολογηθεί και ζητά την κατανόηση των κατοίκων της Φαλάνης για κάποιες μέρες ακόμα ώστε νόμιμα να λήξει το πρόβλημα.

Τέλος ασφαλείς πληροφορίες της «Ε» από τα ΕΛΤΑ σημειώνουν ότι πρόβλημα προέκυψε επειδή τα ΕΛΤΑ διέκοψαν τη σύμβαση με τον προηγούμενο ταχυδρομικό πράκτορα Φαλάνης «για τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεών του» και στη συνέχεια άμεσα προχώρησαν στην προκήρυξη για νέο ταχυδρομικό πράκτορα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass