Ξεκίνησε η διάθεση φυτών

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 8:19

 

Φυτά διαθέτει στους πολίτες το Δασαρχείο Λάρισας, από το δασικό φυτώριο, για τη φυτευτική περίοδο 2015-2016. Η διάθεσή τους ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Απριλίου, ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων που υπάρχουν στο δασικό φυτώριο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δασαρχείου Λάρισας (οδός Παπαναστασίου 52, 4ος όροφος, Λάρισα,) όπου θα γίνεται και η πληρωμή του τιμήματος με την παραλαβή της διατακτικής χορήγησης για την παραλαβή των φυτών.

Αιτήσεις θα διατίθενται από τα Γραφεία του Δασαρχείου Λάρισας, καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:http://www.apdthest.gov.gr/Intro/υποθέσεις-πολιτών.aspx (επιλογή “ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ” “Αίτηση άδειας χορήγησης φυτών”).

Η παραλαβή του δασικού φυτευτικού υλικού, θα γίνεται από το Δασικό Φυτώριο Λάρισας, όλες τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και τις ώρες από 08:30 έως τις 14:00, μετά από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το Δασαρχείο Λάρισας και στα τηλέφωνα 2410 -251501 και 2410 -258897.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΤΑ:

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που υπάρχου, η δωρεάν διάθεση φυτευτικού υλικού γίνεται:

1. Στις δασικές υπηρεσίες, εφόσον προβλέπεται από εγκεκριμένες μελέτες αναδάσωσης, ή ορεινών υδρονομικών έργων ή αξιοποίησης δασικών βοσκοτόπων.

2. Στους ΟΤΑ κάθε βαθμίδας: Αφού υπογράψουν προγραμματική Σύμβαση μελέτης και κατασκευής δημοσίων δασοτεχνικών έργων (σε δημόσιες δασικές εκτάσεις). Όταν θέλουν να αναδασώσουν δημοτικές εκτάσεις εφ’ όσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη αναδάσωσης. Όταν θέλουν φυτά για δενδροστοιχίες και δημιουργία αλσών, πάρκων, νεκροταφείων κ.λ.π. εφ’ όσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνεται έλεγχος από την αρμόδια Δασική Αρχή.

3. Στα σχολεία (κάθε βαθμίδας – δημόσια ή ιδιωτικά) και στις ένοπλες δυνάμεις για τη διαμόρφωση των αύλειων χώρων τους, καθώς επίσης όταν θέλουν να κάνουν εθελοντική δενδροφύτευση, μετά από συνεννόηση, εποπτεία και καθοδήγηση της αρμόδιας Δασικής Αρχής σε δημόσιες δασικές εκτάσεις σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.998/79, για εκπαιδευτικούς σκοπούς και την ανάπτυξη φιλοδασικού πνεύματος.

4. Στα Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, Κοινωφελή Ιδρύματα, πολιτιστικούς, φιλοδασικούς και λοιπούς συλλόγους, που θέλουν να κάνουν εθελοντική δενδροφύτευση, αυτή θα γίνεται μετά από συνεννόηση, εποπτεία, καθοδήγηση και άδεια της αρμόδιας Δασικής Αρχής σε δημόσιες δασικές εκτάσεις. Προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν απόσπασμα πρακτικών του Δ.Σ., ότι έχει αποφασισθεί να γίνει εθελοντική δενδροφύτευση.

5. Στα Ν.Π.Δ.Δ και Κοινωφελή ιδρύματα, για την αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού τους χώρου.

6. Στους ιδιοκτήτες αγροτικής γης, που θέλουν να δημιουργήσουν δενδροστοιχίες και φυσικούς αγροφράκτες γύρω από τα όρια των αγρών τους με τα αναγκαία δασοπονικά είδη (άρθρο 2 παρ.3 Ν.3208/2003). Σαν τέτοια είδη προτείνονται κατά προτεραιότητα τα είδη του γένους κυπαρισσιού και λεύκης.

7. Στους επισκέπτες εκθέσεων που συμμετέχει η Δασική Υπηρεσία.

8. Σε περιπτώσεις που το φυτευτικό υλικό παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα αδιάθετο και κινδυνεύει να καταστεί ακατάλληλο μπορούν τα φυτώρια να το διαθέτουν δωρεάν ακόμη και στους ιδιώτες.

Διάθεση με καταβολή τιμήματος:

Για τις λοιπές περιπτώσεις η διάθεση γίνεται με καταβολή τιμήματος, με τις εξής τιμές: α. Γυμνόριζα φυτά: 0,50 ευρώ/φυτάριο, β. Φυτά σε πλαστικές θήκες ή χαρτογλαστρίδια: 0,75 ευρώ/φυτάριο. γ. Βωλόφυτα,(φυτά σε πλαστικούς σάκους): 0,90 ευρώ/φυτάριο (Στις τιμές προστίθεται ΦΠΑ 13%).

Η πληρωμή του τιμήματος θα γίνεται στα γραφεία του Δασαρχείου Λάρισας, με την παραλαβή της διατακτικής χορήγησης για την παραλαβή των φυταρίων. Η παραλαβή τους θα γίνεται με μεταφορικό μέσο των ενδιαφερομένων δικαιούχων που θα είναι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα μέσα συσκευασίας των φυτών (κιβώτια, λινάτσες κ.λ.π. Η φύτευση θα πρέπει να γίνεται ευθύς αμέσως μετά την παραλαβή των φυταρίων και σύμφωνα με τις οδηγίες των δασικών υπαλλήλων, ώστε η επιτυχία να είναι εξασφαλισμένη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass