ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πολύπλοκη η επαρκής ενημέρωση του πολίτη

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2016 1:10

 

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η τοπική κοινωνία ήταν το αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση, αναπτύχθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ρόλο του δημοσιογράφου, τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, τη συσχέτισή τους με την κοινή γνώμη, την εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη στάση τους απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος, στην τοποθέτησή του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η διαχείριση της πληροφορίας, αναδεικνύεται στον χρόνο της ψηφιακής εποχής, ως ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής οργάνωσης. Καθώς οι παλιοί τρόποι μετάδοσης της πληροφορίας πεθαίνουν, δίνοντας αργά αλλά προοδευτικά τη θέση τους στην επαναστατημένη κοινότητα του διαδικτύου, το πρόβλημα της επαρκούς πληροφόρησης του πολίτη, αντί να απλουστεύεται, γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκο. Μέσα στην πληθώρα των πληροφοριών, πώς θα φτάσει ο πολίτης στην ενημέρωση για ζωτικά θέματα που αφορούν τη ζωή του; Πώς θα ξεχωρίσει τη γνώση από την πληροφορία, την είδηση από την προπαγάνδα, το σημαντικό από το ασήμαντο;

Από τη στιγμή που η πληροφορία γίνεται προϊόν, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες, στα μικρά αστικά κέντρα που τα μέσα ενημέρωσης έχουν περιορισμένα μέσα λειτουργίας, ο ρόλος του δημοσιογράφου και κυρίως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποκτά τελείως διαφορετική διάσταση, αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται σε μια νέα κοινωνική αναγκαιότητα».

Εισηγήσεις παρουσίασαν ακόμα ο ψυχοθεραπευτής –οικογενειακός θεραπευτής, Γιώργος Γιαννούσης, ο οικονομολόγος, Δημήτρης Γουγουλιάς και η ψυχολόγος, Δήμητρα Παπαστεργίου.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του Δήμου Λάρισας Μάνθος Σαρρής, οι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Σούλτης και Αλέκος Μπατζιανούλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Αννυ Ψάρρα και ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Πουτσιάκας.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass