ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

Τέσσερα χρόνια Ενεργοί Πολίτες Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2016 11:40

 

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες της Στέγης Αλληλεγγύης και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, των Ενεργών Πολιτών Λάρισας κόπηκαν πρόσφατα. Τα μέλη και οι φίλοι τους πέρασαν υπέροχα με τη ζωντανή μουσική του συγκροτήματος «Christos Gortsos & the band», γιατί στους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας η κοινωνική προσφορά συμβαδίζει με το κέφι και την καλή διάθεση. Όμως οι Ενεργοί Πολίτες, είχαν και ένα ακόμη λόγο να γιορτάσουν… Τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και δημιουργίας. Στο πλαίσιο αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» κάνουν τον απολογισμό τους και με ανακοίνωση τους σημειώνουν: «Η πιο όμορφη «περιπέτεια» της πόλης μας συμπληρώνει 4 χρόνια δράσης, προσφοράς, αλληλεγγύης, πολιτισμικής δημιουργίας, οικολογικής ευαισθησίας, ανθρωπιάς!

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι μια κεφάτη παρέα συνειδητοποιημένων πολιτών, που ταρακούνησε τα «λιμνάζοντα νερά» της πόλης μας και αναπτέρωσε το χειμαζόμενο από τη βαρβαρότητα της κρίσης, ηθικό των συμπολιτών μας, αποφασίζοντας να αναλάβει ενεργό ρόλο στα δρώμενα της πόλης!

Με εμπνευσμένη φαντασία, άρτια οργανωτικότητα, προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά και υψηλή ευαισθησία, αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, διάθεση αλληλεγγύης προς τους βαλλόμενους συμπολίτες μας και πολλή, πολλή, μα πάρα πολλή δουλειά, καταφέραμε να καταξιωθούμε στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας, διοργανώνοντας πολλές και ποικίλες δράσεις.

Η δράση «Χωρίς Μεσάζοντες», το «Δωρητήριο Τροφίμων», το «Κοινωνικό Φροντιστήριο», η δράση «Σώζω Σπόρους» και η «Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων», η «Μερίδα Αλληλεγγύης», η «Ανακύκλωση Τηγανέλαιου», η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη», η «Συμβουλευτική απόρων σε Νομικά, Λογιστικά, Ψυχολογικά θέματα», η συλλογή ρούχων για τους φυλακισμένους, είναι μόνο μερικές από τις πολλές ακόμα, επίσης σημαντικές δράσεις που αναλάβαμε!

Μαζί με άλλους φορείς συστήσαμε και λειτουργούμε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε σύμπραξη με το Δήμο Λάρισας αναλάβαμε την αναμόρφωση και την αναβάθμιση του εγκαταλελειμμένου Αισθητικού Άλσους της Λάρισας, σε συνεργασία με άλλους φορείς συνδιοργανώσαμε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές συναντήσεις για συγκέντρωση τροφίμων, αποστολές βοήθειας σε σεισμόπληκτους και πρόσφυγες…

Στη Στέγη Αλληλεγγύης διοργανώνουμε εικαστικές εκθέσεις, ποιητικές και λογοτεχνικές βραδιές, μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια που αφορούν σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα πολλά…

Και βέβαια, οι εθελοντές μας είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου τους ζητηθεί, και όπου κρίνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε!

Τέσσερα χρόνια τόσο έντονης κοινωνικής δράσης δεν στάθηκαν ικανά να μας κουράσουν! Αντιθέτως, μας γέμισαν με περισσότερη αισιοδοξία και δύναμη, που μας την ανανεώνουν οι καινούριοι εθελοντές που ενώνονται συνεχώς στην παρέα μας, αλλά και η αγάπη του κόσμου που αναγνωρίζει και στηρίζει το έργο μας». Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση τους οι «Ενεργοί Πολίτες» δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το έργο τους παρά τις αντιξοότητες και για το λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα σε όσους θέλουν να γίνουν «συνοδοιπόροι» τους να τους επισκεφτούν στο www.energw.gr και η στη Στέγη τους (Παναγούλη 37 και Μανδηλαρά, τηλ 6955949465 και 2413011972).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass