Κ. Μπαργιώτας: «Υπό εγκατάλειψη το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Πολυδένδρι Λάρισας»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2016 16:35

 

Την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στο πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Πολυδένδρι Λάρισας, αναδεικνύει με ερώτησή του, ο Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας, αναφέροντας: «Τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι, το Μον Ρεπό και το Πολυδένδρι στη Λάρισα αποτελούν μνημεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που ενώ σε άλλες χώρες προστατεύονται και προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες, εδώ έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου να ρημάζονται. Μια τεράστια έκταση 33600 στρεμμάτων παραμένει κατά κύριο λόγο ανεκμετάλλευτη, με μόνο κάποιες ήπιες παρεμβάσεις να έχουν γίνει τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια. Η σπάνιας ομορφιάς περιοχή φιλοξενεί εκατοντάδες είδη φυτών και άγριων ζώων καθώς και σημαντικά κτίσματα, όπως δυο εκκλησίες του 16ου αι. με εξαιρετικές αγιογραφίες. Δυστυχώς με την σημερινή του μορφή το κτήμα Πολυδενδρίου δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, καθώς για τη διαχείρισή του είναι υπεύθυνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δεν έχει ούτε το προσωπικό ούτε τη διάθεση να το αξιοποιήσει. Η μεταφορά του στον ανεξάρτητο Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, θα μπορούσε να δώσει μια δυναμική αξιοποίησης και ανάπτυξης τόσο του Κτήματος Πολυδενδρίου όσο και της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, από τη στιγμή που η έκταση δίνεται σε μια επιχείρηση υλοτομίας για εκμετάλλευση, θα μπορούσαν αυτά τα έσοδα να παραμένουν στον Φορέα, για την φροντίδα, συντήρηση και ανάδειξη του Κτήματος».

Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν σκοπεύει να παραχωρήσει το Κτήμα Πολυδενδρίου στον ανεξάρτητο Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου και αν το συγκεκριμένο κτήμα έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση και προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτή η αξιοποίηση.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass