Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βοήθεια στους πρόσφυγες από την Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 16:46

Η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζουν πόκερ με τις ζωές και την αξιοπρέπεια των προσφύγων. Πριν λίγες μέρες απαγορεύθηκε η έξοδος από τα σύνορα, στους Αφγανούς, παρ΄ όλο που αναγνωρίζονται σαν πρόσφυγες πολέμου, μαζί με τους Σύριους και τους Ιρακινούς.

Οι Αφγανοί πρόσφυγες που ήταν στην Ειδομένη απομακρύνθηκαν βίαια με επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας , στην οποία απαγορεύθηκε πάλι η παρουσία δημοσιογράφων Όμως όλοι οι άνθρωποι που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς έχουν τους ίδιους λόγους και δεν πρέπει να αποκλείονται , ούτε να διαχωρίζονται  

Προχθές τα σύνορα κλείσανε και δεν επιτρέπεται σε κανέναν πρόσφυγα να περάσει και ταυτόχρονα εδώ και μέρες πρόσφυγες περιπλανώνται με τα λεωφορεία και εγκλωβίζονται από την αστυνομία σε διάφορα σημεία της Ελλάδας (Κοζάνη, Αλμυρό, Καλαμπάκα) .

Χθες Τρίτη αρχικά 10 και μετά 19 λεωφορεία με πρόσφυγες μπλοκαρίστηκαν από την αστυνομία στα Τέμπη, περίπου 1.000 πρόσφυγες Αμέσως ξεκίνησε ένα αυτοκίνητο από Λάρισα με τρόφιμα και μία γιατρό για άμεση βοήθεια.

Η ομάδα που πήγε για την διανομή τροφίμων προπηλακίστηκε από καταστηματάρχη που είναι στα Τέμπη και όχι μόνο λεκτικά (βρισιές και απειλές) αλλά και με σωματικές επιθέσεις. Η ομάδα των αλληλέγγυων παρέμεινε στα Τέμπη μέχρι τις 1.30πμ

Η αστυνομία δεν δίνει καμία πληροφορία για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Θεωρούμε την κατάσταση αυτή απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατό να πετιούνται άνθρωποι στο δρόμο, χωρίς καμία μέριμνα για το που θα κοιμηθούνε, πως θα σιτιστούνε (εκτός αν είναι μέριμνα να εγκλωβίζονται κοντά στα μαγαζιά της Εθνικής οδού , για να κερδοφορούν οι καταστηματάρχες).

Η κυβέρνηση φέρει πλήρως την ευθύνη για αυτό. Θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο αποδεχόμενη πλήρως την πολιτική της Ευρώπης φρούριο. Ενώ η ανάληψη από το ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα από το Υπουργείο Άμυνας της διαχείρισης του προσφυγικού, δηλαδή η στρατικοποίηση του, κακά μαντάτα προμηνύει. Ήδη η λέξη «τελική λύση» που χρησιμοποίησε ο Καμμένος παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Δεν θα μείνουμε θεατές. Σήμερα στο στέκι paratodos (Φαρμακίδου 4) συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης και φεύγουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε για Τέμπη. Απαιτούμε να ανοίξουν δημόσια κτίρια, προσβάσιμα στην κοινωνία για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της πόλης να βοηθήσουν.

Τα είδη που συλλέγουμε είναι : Γάλατα μακράς διάρκειας, χυμοί , σάντουιτς μόνο με τυρί, φάρμακα κυρίως αντιπυρετικά, αντιδιαρροικά, almora και παιδικές αντιβιώσεις».

Σχετικά Άρθρα