Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις «Ομάδες περιφρούρησης στην Τερψιθέα»

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2016 13:47

Με αφορμή το θέμα των «Ομάδων περιφρούρησης στην Τερψιθεα» η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Λαρισαιων σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «η δημοτική αρχή Λαρισαίων και το τοπικό συμβούλιο Τερψιθέας σε σχετική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φλεβάρη αποφάσισε την δημιουργία «ομάδων περιφρούρησης» που θα συνεργάζονται με την αστυνομία για την πρόληψη της εγκληματικότητας. Στην συνέλευση παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Σούλτης, Καλτσάς αλλά και ο Διοικητής του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Βασιλείου Γ. Μάλιστα στην επιτροπή που φτιάχτηκε και που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 25 Φλεβάρη από εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους και κατοίκους, θα διερευνηθεί και ο τρόπος πρόσληψης ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης.

Καταγγέλλουμε την πρακτική της δημοτικής αρχής Λαρισαίων που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κ.α. να προωθήσει εκμεταλλευόμενη ένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή της Τερψιθέας, τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου με τη δημιουργία τοπικών κατασταλτικών μηχανισμών, σε συνεργασία μάλιστα με την αστυνομία. Η επιτροπή αυτή έρχεται ως συνέχεια των «συμβουλίων παραβατικότητας» που ψήφισαν πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης και έχουν παρόμοιο ρόλο. Να θυμίσουμε εδώ ότι τα «συμβούλια παραβατικότητας» είναι κατασταλτικοί μηχανισμοί χαφιεδισμού, όπου με πρόσχημα την πρόληψη κατά της εγκληματικότητας, περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα αρμοδιοτήτων, όπως συνεργασία με την αστυνομία, ανταλλαγή πληροφοριών κτλ.

Μας γεννούνται ορισμένα ερωτήματα όμως σε σχέση με τις αρμοδιότητες που θα έχουν αυτές οι «ομάδες» που θα δημιουργηθούν. 1ον Με τι όρους θα δρούνε στην περιοχή; Με ποια δικαιοδοσία θα ελέγχουν ή θα παρακολουθούν; 3ον Ποιος είναι υπεύθυνος για την καταστολή και την αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών (διαρρήξεων κτλ); 4ον Με ποιο δικαίωμα η αστυνομική διεύθυνση «μοιράζει» τέτοιες αρμοδιότητες σε πολίτες; Με ποιο δικαίωμα θα παραδοθεί η φύλαξη αστικών περιοχών σε εταιρία ιδιωτικής φύλαξης;

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της περιοχής να μην «τσιμπήσει» στα κελεύσματα της δημοτικής αρχής περί πρόληψης της παραβατικότητας με μηχανισμούς που θα χρησιμοποιηθούν αύριο για την γενικότερη καταστολή των λαϊκών δικαιωμάτων. Η πρόληψη και η καταστολή εγκληματικών πράξεων είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας και κανενός άλλου. Το γεγονός ότι σήμερα η αστυνομία αδυνατεί να πράξει τα αυτονόητα στην περιοχή, δεν είναι ζήτημα λειψανδρίας, αλλά χρησιμοποίησης της από το κράτος ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η Λαϊκή συσπείρωση καταγγέλλει στον Λαρισαϊκό λαό αυτή την μεθόδευση από πλευράς δημοτικής αρχής και απαιτεί να μην προχωρήσει κανένας σχεδιασμός πριν συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass