Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2016 12:54

Το μουσείο της «Εθνικής Αντίστασης» επιλέχτηκε ως χώρος συνάντησης των μαθητών της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας με τον κ. Κώστα Μιχαλάκη, Φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, ιστορικό, συγγραφέα του βιβλίου «Καπετάν Κόζιακας, ο ξεχασμένος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, Θωμάς Πάλλας» στο πλαίσιο του μαθήματος της τοπικής ιστορίας και της συνεργασίας του σχολείου με το μουσείο (φορέα άτυπης εκπαίδευσης και πεδίο διασύνδεσης των ανθρώπων με τη βιωματική γνώση, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση).

Με άμεσο, ζεστό και παραστατικό τρόπο ζωντάνεψε στα μάτια των μαθητών μνήμες από τη δράση και τη ζωή των δυο φίλων και ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, του Μίμη Μπουκουβάλα και Θωμά Πάλλα τονίζοντας τη συμβολή τους στον αγώνα κατά των κατακτητών. Μοιράστηκε με τους μαθητές αναμνήσεις από συζητήσεις του με τον Μίμη Μπουκουβάλα που είχε την τύχη να γνωρίσει, αλλά και σκέψεις και προβληματισμούς για τις έννοιες της αντίστασης και του ηρωισμού. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της τοπικής ιστορίας, καθώς συχνά αφορά στην ιστορία της οικογένειας, των φίλων, των απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν νέα πράγματα διαδραστικά (διδασκαλία, εκθέματα), να αποκομίσουν ποικίλα συναισθήματα, τόσο από την αφήγηση, όσο και από το χώρο, που διαμορφώνουν συνδυαστικά συνθήκες για την πραγματοποίηση μιας «οικειοθελώς επιλεγμένης μάθησης».

Για την ιστορία του μουσείου οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη Φιλόλογο Σοφία Σουφαράπη, για τα μνημεία της αντίστασης στην πόλη συζήτησαν με τη Φιλόλογο Μήτσιου Δέσποινα και ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου από τον Μπέφα Ιωάννη (φίλοι του Μουσείου). Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο του πρότζεκτ: «Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Μουσείου της αυλής του σχολείου μας: Το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Δεληζώνα Ζωή ΠΕ02 (Δ/ντρια) και Γούλα Μαρία ΠΕ01 (υποδιευθύντρια). Στο μουσείο παρευρέθηκαν η Κανάκη Βικτωρία (Υποδιευθύντρια) και Γκουνέλα Ευαγγελία ΠΕ02.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass