ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΛΑΡΙΣΑ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Ρένα: Ειμαστε εδώ και συνεχίζουμε !

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 16:54


«Εμείς ήρθαμε για να μείνουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η πόλη μας αυτή που όλοι ονειρευόμαστε». Με τα λογια αυτά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου άνοιξε την ομιλία της, παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων της παράταξης «Λάρισα-Νέα Αρχή», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα συνέχειας στην αυτοδιοικητική της πορεία.

Στην ομιλία της η κα Καραλαριώτου άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, αναφερόμενη σε επιμέρους τομείς της πολιτικής που ασκεί η δημοτική αρχή, όπως στην καθημερινότητα του πολίτη, στην κοινωνική πολιτική που ασκεί ο δήμος, στο Αρχαίο Θέατρο, στην διεκδίκηση της Πολιτιστικης Πρωτευουσας στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο ης πόλης. «Με τη δημοτική αρχή Καλογιάννη, τα πράγματα αντί να βελτιωθούν –ή έστω να μείνουν στάσιμα– χειροτερεύουν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διευρυμένη πολεοδομική ενότητα της Λάρισας πληθαίνουν: η καθαριότητα, τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, οι λακούβες, και άλλα πολλά εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους Λαρισαίους κάθε μέρα. Η Λάρισα σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε περιφερειακό της διαμέρισμα εξακολουθεί να χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Εξακολουθεί να χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Ανεπάρκεια παντού! Μόνο λόγια, λόγια, λόγια και υποσχέσεις.Δικαιολογίες και απόσειση ευθηνών . Οι Λαρισαίοι όμως περίμεναν και περιμένουν ο Δημαρχός τους , να ξυπνάει και να κοιμάται με τα προβληματα τους και πως θα τα λύσει . Δεν τους αρκουν , ουτε χρειαζονται αναλύσεις καφενείου και υψηλή πολιτική . Δουλειά και αποτελέσματα . Αυτά θέλουν .», σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ στη συνέχεια της ομιλίας της σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ας το πιστέψει ο κ. Καλογιάννης πως είναι Δήμαρχος»

«Για όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης αλλά και για πολλά άλλα-όπως το θέμα με την οδό Καραγιωργα που προχώρησε μετά και από δικές μας αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, το θέμα που θέσαμε για τα νηπιαγωγεία, για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, έγιναν παρεμβάσεις από την παράταξη μας προσπαθώντας να παρακινήσουμε την δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων της πόλης, γιατί αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Ενώ ο δικός τους ρόλος- και πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν - είναι να διοικούν   και να δίνουν λύσεις. Δεν είναι υποψηφιος Δήμαρχος ο κ. Καλογιάννης. Είναι Δήμαρχος . Πρέπει να το πιστέψει.Όλο αυτό το διάστημα ακούμε μόνο την …ευχή του Δημάρχου !Μας λέει την αγωνία του , τις διαπιστώσεις του αλλα τα προβληματα παραμένουν και μαλιστα , πολύ πιο έντονα »

«Κοιτάμε το σήμερα και πιο πολύ κοιτάμε το αύριο της Λαρισας».

«Στις εκλογές δώσαμε όλοι μαζί έναν έντιμο αγώνα, με πρόγραμμα, με όραμα, με θέσεις, χωρίς ύβρεις, συκοφαντίες και κούφιες υποσχέσεις. Αναγνωρίσαμε την προσφορά όλων των Δημάρχων της Λάρισας. Γι αυτό μας τίμησαν οι συμπολίτες μας δίνοντάς μας την πρώτη θέση την πρώτη Κυριακή και  διπλασιασμό των ψήφων μας την δεύτερη Κυριακή. Το γιατί κέρδισε η παράταξη του κ. Καλογιάννη τις εκλογές το αφήνουμε στο χθες… Κοιτάμε το σήμερα και πιο πολύ κοιτάμε το αύριο της Λαρισας».

Ποιος είναι ο στόχος μας

«Στόχος μας ήταν και είναι, όχι να κάνουμε άγονη κριτική, αλλά να συμβάλλουμε αποφασιστικά ώστε να γίνει πραγματικό έργο και να δοθούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. Δώσαμε στον κ. Καλογιάννη και στην δημοτική του αρχή την περίοδο χάριτος που εδικαιούτο. Θέσαμε το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας στη διάθεσή του. Ήμασταν διαρκώς παρόντες για να συμβάλλουμε με τις ιδέες μας σε κάθε θετική πρωτοβουλία. Και τι είδαμε; Ανεπάρκεια παντού. Αποσπασματικές και κακές αντιγραφές του προγράμματός μας. Προσπάθειες κομματικοποίησης , ανισότητες και μεροληψίες. Και πάνω από όλα βλέπουμε καθημερινά πλήρη αδυναμία επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος».

Ξεκινάμε μεγάλη έρευνα

«Πριν δύο χρόνια τέτοιες μέρες είχαμε ξεκινήσει –ως συνδυασμός– μια μεγάλη έρευνα καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η πόλη και οι συμπολίτες μας. Με τα ερωτηματολόγια που διανείμαμε σε όλη την πόλη. Την ίδια μεγάλη έρευνα θα ξεκινήσουμε και τώρα, τις επόμενες εβδομάδες».

Στέλνουμε μήνυμα ενότητας

«Πάντοτε αντίπαλός μου ήταν τα προβλήματα, όχι τα πρόσωπα. Πάντοτε ασχολήθηκα με την παραγωγή έργου κι όχι με τι λένε οι άλλοι. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Θα μείνουμε μακριά από αντιπαλότητες, φτηνούς λαϊκισμούς, κενές υποσχέσεις και οτιδήποτε νοσηρό φέρνει μαζί του το χθες. Γι’ αυτό και σήμερα , στέλνουμε ένα μήνυμα Στέλνουμε το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Καλούμε σε συστράτευση και κινητοποίηση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, όλες εκείνες τις ομάδες με τις οποίες μας ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που ενδεχομένως να μας χωρίζουν . Όλες τις Λαρισαίες και όλους τους Λαρισαίους για να κάνει η πόλη μας , - πραγματικά - το άλμα προς το μέλλον. Μια σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς σαφείς στόχους. Η Λάρισα χρειάζεται μια νέα αρχή. Ο συνδυασμός μας «Λάρισα Νέα Αρχή» είναι εδώ.! Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό όλων των πολιτών της Λάρισας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελπίδα στους Λαρισαίους και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να γίνει η πόλη μας αυτή που όλοι ονειρευόμαστε. Μια σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, ευρωπαϊκή πόλη.

Παρευρέθηκαν ο βουλευτης Χρηστος Κελλας,     ο Περιφερειαρχης Θεσσαλιας Κωστας Αγοραστος , ο αντιπεριφερειαρχης Δ.Παπαδημοπουλος , ο Προεδρος του περιφερειακου συμβουλιου Γρηγορης Παπαχαραλαμπους , περιφερειακοι συμβουλοι ,δημοτικοι σύμβουλοι , υποψηφιοι , στελέχη και φίλοι του συνδυασμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass