ΓΙΑ 70 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Αγκαλιά» ευαισθησίας από την Δεσκάτη!

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 16:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Φεβ 2016 20:32

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

«Αγκαλιά» ευαισθησίας και αλληλεγγύης προσέφερε η κοινωνία της Δεσκάτης Γρεβενών για 70 και πλέον Σύριους πρόσφυγες, που την περασμένη Πέμπτη μεταφέρθηκαν εκεί προσωρινά και φιλοξενούνται από τον Δήμο Δεσκάτης και τους Δεσκατιώτες.

Όπως έγινε γνωστό, αιφνιδιαστικά στα μέσα της εβδομάδας ζητήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών να βρει χώρο ο Δήμος Δεσκάτης, προκειμένου να φιλοξενήσει Σύριους πρόσφυγες, που ταξιδεύουν για αρκετές ημέρες και κατευθύνονται με λεωφορείο προς την Ειδομένη. Αμέσως, σήμανε κινητοποίηση και ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημ. Καραστέργιος με τους συνεργάτες τους και εθελοντές της περιοχής φρόντισαν να εξασφαλίσουν για την προσωρινή στέγαση και διαμονή των ταλαιπωρημένων προσφύγων (…ανάμεσα τους και πολλά παιδιά) το κτίριο ενημέρωσης του Γεωπάρκου, που βρίσκεται δίπλα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δεσκάτης. Ο χώρος έχει θέρμανση και εκεί στήθηκε ένας πρόχειρος καταυλισμός, για την ξεκούραση, διατροφή και φιλοξενία των προσφύγων.

Παράλληλα, ο Δήμος, δίκτυο εθελοντών και ευαισθητοποιημένοι πολίτες της περιοχής φρόντισαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φαγητό, νερό, στρώματα και κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους «επισκέπτες» της Δεσκάτης.

Χαρακτηριστικά, τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημ. Καραστέργιος: «Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και δεχθήκαμε να φιλοξενήσουμε τους ταλαιπωρημένους Σύριους πρόσφυγες. Ανοίξαμε την πόρτα μας και την αγκαλιά μας, για να τους ανακουφίσουμε έστω και προσωρινά. Θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ειδομένη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass