ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο μεγαλύτερος... πίνακας διαμαρτυρίας και έκφρασης

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2016 0:42

 

«Το δίκαιο το έχουν οι εξεγερμένοι» υποστηρίζει κάποιος, που φαίνεται ότι είχε μεγάλη ανάγκη με ένα σπρέι να διαδηλώσει την εξέγερσή του, γράφοντάς την στους τοίχους του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο κέντρο της Λάρισας.

Ας ήταν όμως μόνο ένας... Όλο το κτίριο μοιάζει με πίνακα ανακοινώσεων, με τα δεκάδες μηνύματα στους τοίχους του, που γράφτηκαν από αγνώστους, οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να εκφραστούν, είτε για την ανάγκη που έχουν για εξέγερση, είτε για το πάθος τους στην ΑΕΛ, ή για τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην «άτιμη» κοινωνία, ή για να δώσουν συμβουλές ζωής, όπως αυτή ενός μηνύματος που προτρέπει: «Ζήσε για να υπηρετείς, κατανάλωσε για να υπάρχεις»! ή να εκφράσουν την άποψή τους, όπως το ότι «η λύση στην κρίση, μίσος ταξικό».

Στους ίδιους τοίχους δε, η ΚΝΕ... συνθέτει ένα παζλ αφισών της. Η μία δίπλα στην άλλη, αρκετές με το ίδιο μήνυμα και περιεχόμενο, έτσι για να το εμπεδώνουν καλά οι περαστικοί και να το βλέπουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα.

Είναι το άσπρο μάρμαρο της επένδυσης των τοίχων, που εμπνέει, καθώς δημιουργεί τον κατάλληλο φόντο για να φανούν καλύτερα τα μηνύματα; Είναι η θέση του κτιρίου, όπου λόγω της μεγάλης καθημερινής κίνησης ανθρώπων, εκτιμάται από τους «δημιουργούς» ότι στον χώρο αυτό θα διαβαστούν και θα γίνουν γνωστά όσα γράφουν, από περισσότερους;

Είναι η μανία να ξεσπάσουν στους τοίχους ενός δημόσιου κτιρίου;

Ή απλά μια πράξη, αλλοιωμένης έννοιας της μαγκιάς;

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass