Διαμαρτυρία στη Λάρισα κατά της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2016 16:24

 

 

ΗΕπιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας διοργανώνουν συγκέντρωση την Παρασκευή 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Όπως ανακοίνωσαν: «Καλούμε, τους φίλους της Ειρήνης, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν για να καταδικάσουμε αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει  οι ΗΠΑ,  το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε,  στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη,  για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών,  σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία. 

Να καταγγείλουμε την αποκαλούμενη «πολυδιάστατη εξωτερική» πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων  εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.  

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ΕλληνοΤουρκικών Συνόρων από τους πρόσφυγες !

Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών , είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός.

Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά – όπως και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες» με τις οποίες η ΤΟΥΡΚΙΑ εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.

Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν - γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass