ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις απ’ άκρη σ’ άκρη!

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2016 0:00

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι δήμοι όλου του νομού Λάρισας, για το τριήμερο της Αποκριάς. Κάθε συνοικία, χωριό, οικισμός - ορεινός,  πεδινός ή παραλιακός- θα φιλοξενήσουν αξιόλογες εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με λαϊκοδημοτικά γλέντια και άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα. Οι εκδηλώσεις πολλές και αξιόλογες. Η «Ε» στο χθεσινό φύλλο ανακοίνωσε το πρόγραμμα των περισσοτέρων όμως έπεται και συνέχεια. Έτσι λοιπόν, εκδηλώσεις προστίθενται σε Λάρισα, Γιάννουλη, Δήμο Κιλελέρ, Φάρσαλα, Αραδοσίβια και Στόμιο. Συγκεκριμένα:

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με αφορμή την εορταστική περίοδο της Αποκριάς, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Πρόνοιας, διοργανώνουν μεθαύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 17:00 – 20:00 το απόγευμα, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ΟΥΗΛ στη Λάρισα, Ανθίμου Γαζή 29, αποκριάτικο δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας.

Το πρόγραμμα της δράσης είναι το εξής:

17:00 – 18:00 Αποκριάτικο μακιγιάζ των παιδιών

18:00 – 18:30 Ανάγνωση βιβλίου «Ο Αρλεκίνος» της Ζωρζ Σαρή, με στόχο να παραδειγματιστούμε και να αντλήσουμε δύναμη από αυτήν

18:30 - 19:00 Κατασκευή αποκριάτικου καπέλου και ζωγραφική

19:00 – 19:30 Παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια (Χάσκα και Πινιάτες) με στόχο την αναβίωση των τοπικών εθίμων

19:30 – 20:00 Μικρός μπουφές & παραδοσιακοί αποκριάτικοί χοροί για όλους.

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του ΤΕΒΑ, Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Λάρισας, στο πλαίσιο παράλληλων συνοδευτικών δράσεων.

* Το εκπαιδευτικό κέντρο για γονείς και παιδιά από 0-8 ετών, Gymboree Play & Music, πραγματοποιεί ένα φαντασμαγορικό Gymboree αποκριάτικο πάρτι, γεμάτο πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, άφθονο γέλιο, τραγούδι και χορό αύριο Πέμπτη από τις 18:30 έως τις 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά και τους γονείς τους. Συμμετοχή στο 2410-549999.

ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Με προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων, την παραδοσιακή φασολάδα και το άφθονο κρασί, θα συνδυαστεί το μουσικοχορευτικό γλέντι που διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του οικισμού ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης "Μελίνα Μερκούρη". Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής Γιάννουλης.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο Αγιάς, που γίνονται με τη συνεργασία και την υποστήριξη των συλλόγων (γυναικών, πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγετικό) οι οποίοι πρωτοστατούν στον προγραμματισμό και την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 4 μ.μ. με την παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών, αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι. Η φωτιά θα ανάψει στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Στα χωριά του Δήμου Αγιάς οι φωτιές ανάβουν από τις 7 μ.μ. και μετά σε: Αετόλοφο, Ανάβρα, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Αμυγδαλή, Μαρμαρίνη, Ανατολή, Μελιβοία, Σκήτη, Αγιόκαμπο, Βελίκα (γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα) και Κουτσουπιά όπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου σαρακοστιανά εδέσματα και ζεστή φασολάδα θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Σωτηρίτσα, Σκλήθρο, Σκήτη, Αγιόκαμπο (γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα), Μελιβοία, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Δήμητρα, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο, Καρίτσα (φασολάδα και σουπιές), Έλαφο, Ποταμιά, Ανάβρα.

Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Στομίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγιάς διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων εν όψει της γιορτής των Αποκρεων. Αναλυτικότερα: Σάββατο 13 Μαρτίου 2016 στις 17:30 αποκριάτικο παιδικό πάρτι στο εστιατόριο Ποσειδών, με κλόουν, χορό, μουσική, χάσκα και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 παραδοσιακό άναμμα φωτιάς με καύση του Καρνάβαλου στην πλατεία του χωριού. Κ. Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 γιορτάζουμε τα Κούλουμα με δωρεάν για όλους κρασί, σουπιές, τουρσιά, λαγάνες και άλλα νηστίσιμα εδέσματα. Μουσική, χορός και κέφι για μικρούς και μεγάλους. Η απέραντη αμμουδερή παραλία του Στομίου προσφέρεται για πέταγμα χαρταετού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Με τριήμερες εκδηλώσεις θα γιορτάσει τις Απόκριες ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης. Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην ταβέρνα Παναγούλη θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για της Ημέρα της Γυναίκας και θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι. Την Κυριακή της αποκριάς το βράδυ δίπλα στη παιδική χαρά του χωριού, θα γίνει το άναμμα της φωτιάς και το κάψιμο του καρνάβαλου. Επίσης την Καθαρά Δευτέρα το πρωί στον ίδιο χώρο θα σερβίρεται η πατροπαράδοτη φασολάδα με το κρασί.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΠΑΚΠΑ) του Δήμου Φαρσάλων τιμώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

- Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί παιδική αποκριάτικη εκδήλωση με διοργανωτή τον ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο).

Η καλλιτεχνική ομάδα "Ονειροδρόμιο" δίνει την ευκαιρία στα παιδιά του Δήμου Φαρσάλων, να ζήσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα μέσα από μια μαγευτική εκδήλωση, όπου τα παιδιά θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

- Μουσικοκινητικά παιχνίδια με αποκριάτικο θέμα.

- Face Painting

- Συντριβάνι σοκολάτας

- Διαγωνισμός πρωτότυπος στολής

- Διαγωνισμός χορού

- Non - stop αποκριάτικο πάρτι από τον dj

- Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Εκδηλώσεις στις 11 π.μ. στην Τοπική Κοινότητα Υπέρειας (τοποθεσία ΧΤΟΥΡΙ) και τοπική κοινότητα Ναρθακίου (τοποθεσία ΠΛΑΤΑΝΙΑ). Κούλουμα με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορός.

(Η προγραμματισμένη εκδήλωση στην τοπική κοινότητα Βρυσιών δεν θα πραγματοποιηθεί, μετά από απόφαση του τοπικού συμβουλίου Βρυσιών και σύμφωνης γνώμης του δημάρχου Φαρσάλων).

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 35 χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 10:30 ο ThiaSos παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία για παιδιά «Μπαλαρίνα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 7μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Δοξαρά σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση και η τοπική κοινότητα Καλαμακίου γιορτή με κλόουν.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 10:30 στη Νίκαια παράσταση καραγκιόζη, εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, αποκριάτικος χορός και παιχνίδι υπό την καθοδήγηση της ομάδας a cappella. Στον Άγιο Γεώργιο θα πραγματοποιηθεί παιδική αποκριάτικη γιορτή με κλόουν και μουσική από dj.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου οι αποκριές θα γιορταστούν με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, συνοδεία μουσικής, κρασιού και ψητών εδεσμάτων σε Καλαμάκι, Νίκη, Αγναντερή – Αγροκήπιο, Αρμένιο, Κραννώνα, Μέλισσα –Λοφίσκος, Κιλελέρ, Γλαύκη, Ελευθέριο, Νέο Περιβόλι, Ομορφοχώρι, Νίκαια (όρθια κωμωδία – stand up comedy, παραδοσιακή τραμπάλα, σκωπτικά ανέκδοτα, κάψιμο του καρνάβαλου), Νέα Λεύκη (συνοδεία παραδοσιακής μουσικής), Σωτήριο, Αχίλλειο, Μ. Μοναστήρι και Καλό Νερό.

 Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου θα προσφερθούν στους επισκέπτες σαρακοστιανά εδέσματα (φασόλια, φακές, χαλβάς, τουρσί ελιές, ταραμάς) και άφθονο κρασί. Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας θα γίνουν στο Ζάππειο, Πλατύκαμπο, Ψυχικό, Μύρα, Καλαμάκι, Μελία, Χάλκη, Αρμένιο, Μέλισσα –Λοφίσκος, Κιλελέρ, Γλαύκη, Ελευθέριο, Νέο Περιβόλι, Βούναινα, Ομορφοχώρι (παραδοσιακή ορχήστρα Σαρακατσάνου - Μπαλογιάννη), Νίκαια (ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Δεληγιάννη, χορός καρναβαλιστών, κυνήγι του χαμένου θησαυρού, κλόουν, ξυλοπόδαροι και μάγοι, γαϊτανάκι και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων), Νέες Καρυές (7μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών από τις Νέες Καρυές και την Κοιλάδα), Σοφό, Χαρά, Μαυροβούνι (θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μαυροβουνίου), Άγιοι Ανάργυροι, Γαλήνη, Μελισσοχώρι, Κυπάρισσος και στο Δίλοφο.

ΣΤΑ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ

Το Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας, με έδρα τη Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις με τίτλο «Αποκριά στα Αραδοσίβια 2016», το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαρτίου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου (σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Αετορράχης). Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται μόνο με την υποστήριξη των κατοίκων και χωρίς καμιά υποστήριξη από τον Δήμο Ελασσόνας. Στις εκδηλώσεις θα παρουσιασθούν αποκριάτικα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass