Στήνονται σκηνές στη «ΡΟΚΑ»

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2016 13:40 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαρ 2016 0:44

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από το πρωί, στην πρώην κλωστουφαντουργία «ΡΟΚΑ», οι εργασίας για τη διαμόρφωση υποδομών προκειμένου να φιλοξενηθούν 400 πρόσφυγες. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στήνει ήδη τις σκηνές με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντών ενώ συνεργεία του δήμου Λαρισαίων εργάζονται πυρετωδώς για τη διαμόρφωση του χώρου, εξωτερικά του εργοστασίου. Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης βρέθηκε σήμερα στο χώρο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο χώρος θα φιλοξενήσει 400 πρόσφυγες, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε «το μήνυμα ανθρωπιάς» που στέλνουν οι Λαρισαίοι με την στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες. Τέλος σημείωσε ότι αύριο στο δημαρχείο θα γίνει σύσκεψη με τους προέδρους τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων με αφορμή την εγκατάσταση 1.000 προσφύγων στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου.

Για το ίδιο θέμα από το δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε σήμερα ότι «εντατικά εργάζονται από χθες, συνεργεία υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, για τη διαμόρφωση των χώρων του πρώην εργοστασίου RΟCA ¨όπου θα εγκατασταθούν προσωρινά και για περίπου μια εβδομάδα 400 πρόσφυγες, που φθάνουν σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα. Ο συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων θα παραμείνει στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου».

Ο χώρος του πρώην εργοστασίου παραχωρήθηκε από τους ιδιοκτήτες του για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, και διαμορφώθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύνδεση των δικτύων (ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης). Το μεσημέρι ξεκίνησε τα στήσιμο των σκηνών από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης, στο χώρο τοποθετήθηκαν ήδη χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ το μεσημέρι έφτασε στο χώρο και Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής, ενώ τη σίτιση των προσφύγων θα αναλάβουν οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Το χώρο επισκέφθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η κοινωνία της Λάρισας εδώ και 20 ημέρες δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, συγχαίροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑΛ, που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε εγκαίρως να ετοιμαστεί ο χώρος για να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες στο χώρο που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες.

Σημειώνεται πως οι 400 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στη Λάρισα, αργά το απόγευμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass