Καταγγελία της ΔΑΣ – ΟΤΑ για τα οικονομικά του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2016 16:55

Η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ σε καταγγελία της για τη διαχειριση των οικονομικων του συλλογου υπαλληλων δημων ν. Λάρισας αναφέρει πως «την Τετάρτη 9-3-2016 πραγματοποιήθηκε η Eκλογοαλογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Μετά από 30 και πάνω χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, με ευθύνη της πλειοψηφίας που διοικούσε το σύλλογο - θυμίζουμε ποιες είναι η παρατάξεις που είχαν την πλειοψηφία (Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΠΑΣΚΕ), Νέα Πορεία (ΔΑΚΕ ), Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Συνδυασμός «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ» δεν παρέδωσαν ως όφειλαν κανένα παραστατικό και το βιβλίο των οικονομικών προκειμένου να γίνει ο έλεγχος και να έρθει έκθεση από την εξελεγκτική επιτροπή για τα οικονομικά του Συλλόγου.

Καταργώντας κάθε άρθρο του καταστατικού αλλά και την ηθική δέσμευση και υποχρέωση που έχει απέναντι στα μέλη του συλλόγου μας να έρθει απολογισμός, στο πως διαχειριστήκαν χιλιάδες ευρώ από τις συνδρομές μας. Ο Ταμίας του Συλλόγου επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ» με την κάλυψη της πλειοψηφίας παρ’ όλες τις επανειλημμένες οχλήσεις της Εξελιγκτικής Επιτροπής να παραδώσει τα βιβλία, τα παραστατικά και τις αποδείξεις, ουδέποτε το έπραξε όπως ορίζει το καταστατικό, αλλά και η ηθική υποχρέωση που έχουν απέναντι στους συνάδελφους, που κάθε μηνά δίνουν τη συνδρομή τους ανελλιπώς και απαιτούν αυτοί που διαχειρίζονται χιλιάδες ευρώ να δίνουν λόγο στις συνελεύσεις, με το επιχείρημα «πως ο σημερινός ταμίας μόλις προχθές την Κυριακή 28-02-2016 παρέλαβε από τον προηγούμενο ταμία το βιβλίο των οικονομικών και λείπουν παραστατικά».

Η προσπάθεια του πρόεδρου και του Ταμία να δώσουν προφορικές (!) διαβεβαιώσεις (!) στο σώμα της συνέλευσης ότι όλα είναι εντάξει και όλα τα έχουν διαχειριστεί σωστά, μόνο γέλια προκαλεί και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν πείστηκε κανένας συνάδελφος και η συνέλευση αποφάσισε με πρόταση της εξελεγκτικής επιτροπής να μην στηθεί κάλπη αφού δεν υπήρχε οικονομικός απολογισμός για πιο πράγμα να ψηφίσουν;            

Η πλειοψηφία έχει σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων για τη διαχείριση χιλιάδων ευρώ από τις συνδρομές μας. Η αλαζονεία και η απαξίωση στο να δώσουν λόγο στα μελή του συλλόγου μας δίνει όλο το δικαίωμα να τους προσάψουμε, ότι συμπεριφέρονται ως   ιδιοκτήτες σε τσιφλίκι τους. Έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το πώς διαχειρίστηκαν τα οικονομικά και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα αν στο επόμενο διάστημα δεν δώσουν λογαριασμό.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να τους καταδικάσει και να τους ζητήσει εξηγήσεις γραπτές και με παραστατικά για το πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματα του Συλλόγου, αλλά όλο αυτό να είναι και κριτήριο ψήφου απέναντι στις παρατάξεις, τα πρόσωπα και τους συνδυασμούς που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης και της συγκεκριμένης συμπεριφοράς απέναντι στους συναδέλφους» καταλήγει η παράταξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass