ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Η ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Τα ΕΛΤΑ γιορτάζουν τα 175 χρόνια της Εθνικής Τράπεζας

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 0:26 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Μαρ 2016 11:22

 

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για τα «175 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας» εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα τρία από τα τέσσερα γραμματόσημα της αναμνηστικής σειράς ιστορούν την εξέλιξη της περιοχής που επέλεξε η Εθνική Τράπεζα για να εγκαταστήσει την έδρα της.

Η Εθνική Τράπεζα που αναπτύχθηκε παράλληλα με το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, δίνει διαχρονικά μεγάλη βαρύτητα στον χαρακτήρα των οικημάτων που χρησιμοποιεί για τις λειτουργικές της ανάγκες.

Η επίσημη παρουσίαση των γραμματοσήμων έγινε χθες πρώτη μέρα κυκλοφορίας της νέας σειράς και ημέρα της επετείου. Στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση στο κεντρικό ταχυδρομικό κατάστημα της Λάρισας. Στην παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς και στη σφράγιση των φιλοτελικών αντικειμένων με το αποτύπωμα της αναμνηστικής σφραγίδας για τα 175 χρόνια της Εθνικής Τράπεζας παραβρέθηκαν ο διευθυντής Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας της Εθνικής Τράπεζας Ιωάννης Μάντζιος, ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος στη Λάρισα της Εθνικής Τράπεζας Στέφανος Ρουβόλης, ο περιφερειακός διευθυντής ΕΛΤΑ Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας Αθ. Γεωργίου, ο διευθυντής του Κεντρικού Καταστήματος Λάρισας Ιωάννης Τσιουρβόπουλος, ο υπεύθυνος Πωλήσεων Π.Δ. Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας Ανδρέας Σοφράς και η υπεύθυνη θυρίδας των προϊόντων ΕΛΤΑ Ντίνα Ζήσου.

Ειδικά για την επέτειο τα ΕΛΤΑ λειτουργούν στα κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα επτά πόλεων της χώρας μεταξύ άλλων και στη Λάρισα, ειδικές αναμνηστικές σφραγίδες, διαφορετικές για κάθε πόλη, και καλούν τους φίλους του γραμματοσήμου να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με το αποτύπωμα των αναμνηστικών σφραγίδων και να δημιουργήσουν έτσι σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα, ενθυμήματα της επετείου των 175 χρόνων της Εθνικής Τράπεζας.

Η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «175 χρόνια Εθνική Τράπεζα» από την υπογραφή του ιδρυτικού διατάγματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ταξιδεύουν τους φιλοτελιστές στην ιστορία του πρώτου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας μέσα από τα τέσσερα γραμματόσημα της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων. Μάλιστα όπως δηλώνει ο κ. Σοφράς «άνθρωποι όλων των ηλικιών μικροί και μεγάλοι παραμένουν σταθεροί και πιστοί στον φιλοτελισμό, επισκέπτονται τα ΕΛΤΑ και προμηθεύονται τα νέα προϊόντα μας».

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων έχει ως εξής:

* Η αξία των 0,10 ευρώ παρουσιάζει την πλατεία, τότε Λουδοβίκου (σήμερα γνωστή ως Κοτζιά) σε έργο του 1847 του ζωγράφου Johannes Rabe. Στο αριστερό μέρος διακρίνεται η οικία Κυριάκου Δομνάδου, που αγόρασε η τράπεζα το 1845 για να στεγάσει την έδρα της και δίπλα το «Ξενοδοχείον της Αγγλίας», ιδιοκτησίας Φραγκίσκου Φεράλδη, που αγόρασε το 1875 για να επεκταθεί.

* Στην αξία των 0,05 ευρώ παρουσιάζεται η συνένωση των δύο προηγούμενων κτιρίων που έγινε το 1898-1900, σε πρωτότυπο σχέδιο του Γάλλου αρχιτέκτονα Eugène Troump.

* Στη δε αξία των 2,62 ευρώ παρουσιάζεται το Μέγαρο Καρατζά στη σύγχρονη μορφή του (2002), έργο των αρχιτεκτονισών Ειρήνης Σακελλαρίδου, Μόρφως Παπανικολάου και Μαρίας Πολλάνη, με σύμβουλο τον Ελβετό αρχιτέκτονα Mario Botta.

* Τέλος, το γραμματόσημο αξίας 0,50 ευρώ παρουσιάζει τους τέσσερις πρώτους διοικητές της Εθνικής όπως εικονίζονται στο πρωτότυπο σχέδιο του Γεωργίου Ιακωβίδη, βάσει του οποίου κατασκευάστηκε μετάλλιο για τον εορτασμό των εξήντα χρόνων λειτουργίας της Τράπεζας. Προσαρμογή αυτού του μεταλλίου βρίσκεται ένθετο και σε Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο της Σειράς «175 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass