Συντονισμός δράσης για το προσφυγικό

Δημοσίευση: 04 Απρ 2016 15:31

Το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης» σε πρόσκλησή του σημειώνει πως «δεν μπορούμε να σιωπούμε άλλο, όταν χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε ένα στρατόπεδο «φαιό νταμάρι», όπως αυτό στο Κουτσόχερο, χωρίς καμία φροντίδα για την υγεία τους, με άθλιες συνθήκες υγιεινής, εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, σε συνθήκες σταδιακού εγκλεισμού εφόσον αρχίζουν να λήγουν τα χαρτιά τους και επόμενα και η λιγοστή ελευθερία τους.

Δεν είναι όμως μόνο το Κουτσόχερο, όλη η χώρα έχει γεμίσει στρατόπεδα, που η εικόνα τους πληγώνει την αξιοπρέπεια όλων μας.

Δεν πιστεύουμε ότι για αυτό φταίει η έλλειψη οργάνωσης ή η αδυναμία διαχείρισης «έκτακτων» καταστάσεων. Θεωρούμε πως η θεσμοθέτηση των στρατοπέδων που θα γίνουν μόνιμη κατάσταση, η καταρράκωση κάθε έννοιας δικαίου και προστασίας δικαιωμάτων για τους πρόσφυγες είναι τα συμπτώματα συγκεκριμένων επιλογών. Της επιλογής από την κυβέρνηση να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική της Ευρώπης – φρούριο, υπογράφοντας την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Μια συμφωνία που η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε απάνθρωπη και θανάσιμο χτύπημα για το άσυλο και τα δικαιώματα των προσφύγων, που αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στον κόσμο

Δίπλα στην εικόνα των άθλιων στρατοπέδων, μια άλλη εικόνα μήνες τώρα ξεπροβάλλει. Είναι η εικόνα του πρωτόγνωρου κινήματος αλληλεγγύης της κοινωνίας που έβγαλε στην επιφάνεια, παρά τα κηρύγματα μίσους και τις θεωρίες συνωμοσίας, καταχωνιασμένα μεν αλλά όχι τελικά σβησμένα, αντανακλαστικά αλληλεγγύης.

Σε αυτή την αλληλεγγύη πρέπει πλέον να βασιστούμε, γιατί μας δίνει ισχυρά «αντισώματα» απέναντι στο «ρεαλισμό» της βαρβαρότητας, τον οποίο ζούμε πέντε χρόνια τώρα.

Γι’ αυτό σαν Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης» παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όσες συλλογικότητες, συλλόγους, επιτροπές ή μεμονωμένους ανθρώπους δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη , στα Τέμπη , στη Ρόκα, τώρα στο Κουτσόχερο και συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, να βρεθούμε και να συντονίσουμε τα βήματα μας και τις διεκδικήσεις μας , για τα δικαιώματα των προσφύγων. Γιατί η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων πληθυσμών , είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψουμε και τα δικά μας δικαιώματα , γιατί εν τέλει τα επεισόδια του σύγχρονου δράματος είτε λέγεται προσφυγιά είτε οικονομική ισοπέδωση , είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 7μμ στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ (στο ισόγειο) , να συζητήσουμε και να συντονιστούμε με τους όρους που από κοινού θα καθορίσουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass